Головна Новини Світ Близький Схід Загибель військових в Кабулі: як США діятиме в Афганістані — експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Загибель військових в Кабулі: як США діятиме в Афганістані — експерт

На думку Андрія Мішина, Америка дуже скоро втратить будь-який інтерес до того, що відбувається в Афганістані

27 серпня 2021, 12:48
Поділіться публікацією:

Загибель 13 військовослужбовців американців через вибух бомби 26 серпня біля аеропорту Кабула вже названа найбільш важкою втратою США в Афганістані за один день в останнє десятиліттяТе, що відбувається в Афганістані і навколо нього, проаналізував для порталу "Коментарі" директор Київського інституту мирних досліджень, професор, політексперт Андрій Мішин.

Загибель військових в Кабулі: як США діятиме в Афганістані — експерт

Експерт проаналізував, як США діятимуть в Афганістані надалі. Фото із відкритих джерел

"Про тероризм в Афганістані після першого вересня можна забути, якщо це не будуть провокації будь-яких спецслужб основних геополітичних гравців. Причому не Пекіна і Москви, які сьогодні є опікунською радою та основними вигода-одержувачами від уряду талібів. Не випадково в Кабулі залишилося три посольства — Пакистану, РФ і КНР", — зазначає Андрій Мішин.

На його думку, США остаточно втратять інтерес до Близького Сходу і Афганістану, котрий примикає до нього. Експерт підкреслює, що Вашингтон більше не братиме на себе відповідальність за ситуацію в Кабулі. При цьому спертися на своїх союзників по НАТО — Великобританію і Туреччину — Штатам не вдасться через протидію Росії та Китаю.

Андрій Мішин вважає, що президент США Джо Байден стратегічно від цієї ситуації тільки виграв, що і прозвучало на прес-конференції.

"Домовленості з талібами і рішення про виведення військ — справа Трампа. Новий президент тільки переніс час виходу військових на три місяці, — пояснює Андрій Мішин. — Втрати при евакуації армії від теракту, скоєного "вічним злом" ІГІЛом, а не від талібів як уже колишніх супротивників, репутаційного удару по Байдену не завдадуть. Це питання мистецтва військових, а не завдання президента. А ось збалансована зовнішня політика з переформуванням військових завдань для адміністрації Джо Байдена стане основою для консолідації американського суспільства і нового домінування США у світі".

Коментуючи ймовірність скасування запланованого на 31 серпня візиту президента України в США на тлі того, що відбувається в Афганістані, експерт зазначив:

"Візит буде, але скорочений і урізаний. Держдепартамент може навіть "заборонити" Зеленському турне по Америці".

Нагадаємо, раніше експерти розповіли порталу "Коментарі", як теракти в Афганістані і реакція США можуть позначитися на Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини