Головна Новини Світ Північна Америка Куба підтвердила свій союз з Росією: підписали низку угод
commentss НОВИНИ Всі новини

Куба підтвердила свій союз з Росією: підписали низку угод

Країна з Латинської Америки посилює альянс з Росією та укладає нові угоди.

22 червня 2023, 12:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Куби Мануель Марреро нещодавно відвідав Росію, де проходив місцевий економічний форум, який проігнорували більшість країн світу. Під час зустрічі між двома союзниками, які потерпають від американських санкцій було підписано низку двосторонніх угод. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Associated Press.

Куба підтвердила свій союз з Росією: підписали низку угод

Путін та кубинські представники. Фото з відкритих джерел

Після 10-денного візиту прем’єр-міністр Куби до Росії віцеміністром закордонних справ Херардо Пеньяльвер розповів про деякі деталі зустрічі.

"Був прогрес у політичному діалозі на високому рівні, беручи до уваги, що обидві країни є стратегічними союзниками і перебувають під дією односторонніх примусових заходів", — заявив Пеньяльвер.

Таким чином союз Куби з Росією стає все потужнішим. Раніше російські представники прилітали до Гавани для підписання угод про співпрацю.

Кубинські офіційні особи не надали точних подробиць двосторонніх угод з Росією, однак Пеньяльвер вказав на збільшення поставок російської нафти та відновлення авіасполучення між країнами з 1 липня. Віцеміністром закордонних справ Куби розповів про розширення російської системи "МИР", яка дозволить туристам з Росії знімати готівку та конвертувати рублі в песо.

За російськими даними двосторонній обіг товарів між країнами у 2022 році становив близько 451 млн доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кубинські заяви прозвучали в момент конфлікту США та Китаю. Останній хоче розмістити шпигунський центр на Кубі. США вважає, що це глобальний проєкт КНР по створенню своїх військових баз у всьому світі.

Також "Коментарі" писали про заяви Путіна. Президент РФ анонсував, що російські ядерні ракети "Сармат" скоро стануть на озброєння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини