Головна Новини Світ США США реагує на плани Китаю розмістити розвідувальні центри на Кубі
commentss НОВИНИ Всі новини

США реагує на плани Китаю розмістити розвідувальні центри на Кубі

США стурбовані будівництвом шпигунських центрів на Кубі та вважають їх частиною глобального військового проєкту Китаю.

21 червня 2023, 11:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китай та Куба обговорюють будівництво військового навчального центру на острові. Така співпраця між країнами викликала занепокоєння у США, які вважають дії Китаю небезпечними, адже їх війська та розвідувальні операції будуть проводитись за 160 км від Сполучених Штатів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Wall Street Journal.

США реагує на плани Китаю розмістити розвідувальні центри на Кубі

США стурбовані будівництвом шпигунських центрів на Кубі. Фото з відкритих джерел

Згідно з інформацією американського видання обговорення будівництва китайського центру на кубі перебуває на кінцевій стадії, однак ще не завершені. Таким чином адміністрація Байдена реагує на ситуацію та зв’язалась з кубинською владою для переговорів щодо зупинки угоди щодо будівництва шпигунського центру.

Уряд США вважає, що новий об’єкт на Кубі може надати Китаю можливість розмістити свої війська на острові та розширити шпигунську діяльність. Влада США розсекретила дані спецслужб, де вказано, що Китай активно співпрацює з Кубою з 2019 року щодо побудови кількох шпигунських об’єктів.  Wall Street Journal вказує, що США стурбовані через "Проєкт 141", який спрямований на створення китайських військових баз у всьому світі.

Інші об’єкти, побудовані в рамках "Проєкту 141", включають форпост ВМС Китаю в Камбоджі та військовий об’єкт, призначення якого публічно невідоме, у порту в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Держсекретар США розповів про обіцянки від Китаю щодо війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що Кремль відповів, як вплине на Росію зустріч держсекретаря США Ентоні Блінкена з китайським лідером Сі Цзіньпіном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини