Головна Новини Світ Польща Антиукраїнська риторика зашкалює. МЗС України різко звернулося до уряду Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Антиукраїнська риторика зашкалює. МЗС України різко звернулося до уряду Польщі

МЗС України закликало Польщу негайно розблокувати кордон і не шукати виправдань, про це у Фейсбуці написав речник міністерства Олег Ніколенко. МЗС також закликало припинити антиукраїнську риторику протестувальників

20 лютого 2024, 12:04
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ України закликає владу Польщі розблокувати кордон, бо виправдань таким діям немає, заявив Ніколенко.

Антиукраїнська риторика зашкалює. МЗС України різко звернулося до уряду Польщі

Олег Ніколенко

За його словами, дії польських фермерів, а також окремих радикально налаштованих політиків підривають економіку України та її стійкість і це під час широкомасштабної агресії Росії. При цьому Ніколенко підкреслив, що кордон Польщі та України є і кордоном Європейського Союзу, який не повинен бути заручником будь-яких політичних інтересів.

"Вважаємо також неприйнятним агресивне ставлення зі сторони протестувальників до українців та українських вантажів, які перетинають польсько-український кордон"
, — повідомив речник МЗС.

Ніколенко підкреслив, що антиукраїнські гасла, які лунають на кордоні, є яскравим підтвердженням того, що акція має політичний характер.

"Її мета — провокування подальшого загострення двосторонніх відносин",
— вважає речник МЗС.

Саме тому МЗС закликало владу Польщі надати правову оцінку діям учасників акцій, а також забезпечити розблокування кордону та вжити заходів задля припинення антиукраїнської риторики, яка базується на безпідставних аргументах.

Він додав, що в умовах зовнішнього випробовування надзвичайно важливо зберегти той рівень солідарності, який побудували Україна та Польща за останні роки.

Нагадаємо, як повідомляв портал "Коментарі" польські протестувальники погрожують, що з 20 лютого будуть заблоковані всі пункти пропуску з Україною.

Разом з тим, президент Володимир Зеленський розкритикував блокування польськими фермерами пунктів пропуску на кордоні з Україною, закликавши до спільних та раціональних рішень цієї ситуації. За його словами, проблема не в зерні, а у політиці.

Окрім того, міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський написав протестувальникам лист, в якому закликав їх до компромісу.

Разом з тим, колишній посол України в Польщі Андрій Дещиця вважає, що у польської влади немає політичної волі, аби зупинити протест на кордоні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини