Головна Новини Світ Польща Блокада україно-польського кордону. Стало відомо, скільки авто пропускатимуть страйкарі в годину
commentss НОВИНИ Всі новини

Блокада україно-польського кордону. Стало відомо, скільки авто пропускатимуть страйкарі в годину

Польські фермери оголосили, що крім блокування пропуску «Дорогуськ-Ягодин», вони протестуватимуть ще на пункті пропуску «Зосин-Устилуг», повідомили в прес-службі Держприкордонслужбі України

8 лютого 2024, 14:32
Поділіться публікацією:

З понеділка 12 лютого польські фермери мають намір заблокувати пункт пропуску "Зосин-Устилуг" з польської сторони кордону.

Блокада україно-польського кордону. Стало відомо, скільки авто пропускатимуть страйкарі в годину

Фермери знову блокуватимуть кордон

Як повідомили в Держприкордонслужбі, за попередньою інформацією, яка надійшла із польської сторони, для легкових транспортних засобів і автобусів пропуск через "Зосин-Устилуг" має лишитися вільним. Наразі повідомляється, що вантажні авто масою до 7,5 тонн польські фермери  планують пропускати по три авто за годину в кожну сторону.

Також в прес-службі прикордонників нагадали, планується, що 9 лютого польські фермери заблокують пункт пропуску "Дорогуськ-Ягодин".

Нагадаємо, "Коментарі" розповідали, що напередодні оголошеного польськими фермерами страйку українські прикордонники перебувають у контакті зі своїми колегами з Польщі, щоб з’ясувати, на яких ділянках кордону можлива блокада. Речник прикордонників повідомив, що наразі на кордоні з Польщею інтенсивність руху вантажівок залишається на тому ж рівні, як це було до блокування руху в листопаді минулого року.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що польські фермери прийняли рішення повернутися до блокади кордону з Україною, оскільки Брюссель не врахував їх вимоги, йдеться в заяві незалежного фермерського союзу "Солідарність". Серед причин відновлення блокади польські фермери відзначають "пасивність" польського уряду та відсутність рішень від Брюсселю. Що стосується блокади доріг в деяких воєводствах, то вони триватимуть місяць — з 9 лютого по 10 березня.

Також "Коментарі" детально розповідали про те, які причини блокади кордону України з країнами ЄС: у чому головна проблема.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини