Головна Новини Світ Польща Чого хочуть польські фермери. В Кабміні озвучили вимоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого хочуть польські фермери. В Кабміні озвучили вимоги

Є дві головні вимоги, які висувають польські фермери, які блокують кордон з Україною, заявив в ефірі телемарафону заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький. За його словами, одна з вимог – політична

21 лютого 2024, 11:11
Поділіться публікацією:

При цьому Тарас Висоцький підкреслив, що вимоги польських фермерів, які влаштували армагедон на кордоні з Україною, такі ж, як і у європейських фермерів, котрі також проводять протести в Європейському Союзі.

Чого хочуть польські фермери. В Кабміні озвучили вимоги

Протест фермерів

"Це в частині послаблення вимог зеленого курсу до діяльності фермерів в Європейському Союзі. І це в частині повернення пільг і дотацій, які були скасовані або плануються до скасування",
— сказав заступник міністра.

Окрім того, він повідомив, що є і деякі політичні вимоги, які не мають жодного стосунку до спільної аграрної політики та аграрного сектору в цілому. Проте, Висоцький не вказав, про що саме йдеться.

Разом з тим заступник міністра повідомив, що уряд проводить перемовини зі своїми польськими колегами. Проте, як підкреслив Висоцький, Україна не проводить перемовин з тими політичними силами, які підтримують протести польських фермерів.

Також Висоцький розповів, що уряд планує більш тісніше спілкування між міністрами аграрної політики обох країн, щоби вирішити проблему на україно-польському кордоні.

Нагадаємо, 20 лютого, польські фермери заблокували всі пункти пропуску із Україною і заблокували вантажні перевезення. Поблизу пропускного пункту "Медика-Шегині" вони заблокували рух вантажного потяга і із двох контейнерів навіть висипали 4 тони українського зерна. Організатори протесту підкреслили, що польські фермери просто діяли на емоціях, оскільки, начебто несуть страшенні збитки і повинні захищати свої права.

Окрім того, польські протестувальники погрожують влаштувати міжнародний скандал і заблокувати навіть пасажирські перевезення між Україною та Польщею. Кажуть, що на такий крок неодмінно підуть, якщо уряд Дональда Туска та Брюссель не виконають їх вимоги.

При цьому політолог Володимир Горбач вважає, що Росія розпочала гібридну агресію проти Польщі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини