Головна Новини Світ Польща Горбач: Росія почала гібридний наступ на Польщу. Перша фаза розпочалась
commentss НОВИНИ Всі новини

Горбач: Росія почала гібридний наступ на Польщу. Перша фаза розпочалась

Насправді, все що відбувається на кордоні з Польщею – це не про українське зерно, і не про місцеві вибори, пише у Фейсбуці політолог Володимир Горбач. За його словами, РФ почала свій гібридний наступ на країни ЄС

21 лютого 2024, 10:51 comments1395
Поділіться публікацією:

На думку Володимира Горбача, всі протести на кордоні України і Польщі не мають під собою економічне підґрунтя і аж ніяк не пов’язані із польськими місцевими виборами, тут все складніше. Експерт вважає, що Росія вибрала Польщу, як слабку ланку Європейського Союзу і розпочала першу фазу гібридного наступу на цю країну і на ЄС в цілому.

Горбач: Росія почала гібридний наступ на Польщу. Перша фаза розпочалась

Протест фермерів

"У червні, коли будуть вибори до Європарламенту, вже можуть танки піти, а не виборці з бюлетенями. Принаймні на кордоні Польщі і країн Балтії танки вже стоятимуть. Демонстративно",
- вважає політолог.

За його словами, Польща була обрана російськими спецслужбами, як слабка ланка, через глибокий і нездоланний розкол політичних еліт.

Нагадаємо, 20 лютого, польські фермери заблокували всі пункти пропуску із Україною і заблокували вантажні перевезення. Поблизу пропускного пункту "Медика-Шегині" вони заблокували рух вантажного потяга і із двох контейнерів навіть висипали 4 тони українського зерна. Організатори протесту підкреслили, що польські фермери просто діяли на емоціях, оскільки, начебто несуть страшенні збитки і повинні захищати свої права.

Окрім того, польські протестувальники погрожують влаштувати міжнародний скандал і заблокувати навіть пасажирські перевезення між Україною та Польщею. Кажуть, що на такий крок неодмінно підуть, якщо уряд Дональда Туска та Брюссель не виконають їх вимоги.

Разом з тим, як заявив президент Польщі Анджей Дуда, те, що відбувається на польсько-українському кордоні, говорить про певний конфлікт інтересів між польськими фермерами, які бояться за своє існування, та виробниками сільськогосподарської продукції в Україні. Сторони намагаються вирішити цю проблему. Дуда наголосив, що поляки мають право на протест, і якщо він законний, то влада його захищатиме. У той же час він зазначив, що блокування кордону є лише рішенням фермерів, а не польського уряду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини