Головна Новини Світ Польща Дуда назвав головну причину, чому Захід не може допустити поразки України: чим це обернеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Дуда назвав головну причину, чому Захід не може допустити поразки України: чим це обернеться

Президент Польщі вважає, якщо Україна програє у війні, це відкриє шлях для нової агресії РФ

17 липня 2024, 13:30
Поділіться публікацією:

Україна та вільні країни світу мають спільно протистояти російській агресії. Якщо Захід дозволить Україні програти, це значно наблизить можливість прямої війни Росії із НАТО. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє "Wirtualna Polska".

Дуда назвав головну причину, чому Захід не може допустити поразки України: чим це обернеться

Анджей Дуда. Фото: з відкритих джерел

"Україна та вільний світ мають разом протистояти російській агресії та повинні перемогти. Тому що якщо ми дозволимо Україні програти, то тоді потенційна війна Росії із Заходом буде надзвичайно близька", — заявив польський лідер.

При цьому Анджей Дуда зазначив, що якщо не дати відсіч російському імперіалізму і не затупити амбіції Путіна, то цей "ненажерливий російський монстр захоче нападати далі і далі".

Дуда зазначив, що Захід має займатися не підрахунком днів до можливого протистояння з Росією, а діями.

"Ми повинні робити свою роботу, усвідомлюючи загрози. І ми повинні діяти раціонально і спокійно. І мені здається, що саме так ми і діємо сьогодні — ми значно збільшили витрати на оборону в Польщі, і всі, я сподіваюся, розуміють, що їх необхідно підтримувати. Цього очікує і польське суспільство, хоча це і велика жертва. Але наразі метою номер один є безпека Польщі", — підкреслив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Дуда назвав максимум на який може розраховувати Україна на саміті НАТО.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Анджей Дуда заявив, що у світ знову повернулася ситуація холодної війни, а причиною цього стало відродження імперських амбіцій Росії. За словами польського лідера, Захід недостатньо реагував на агресивні дії Путіна.

"Ми маємо бути чесними і сказати собі, що ситуація холодної війни повернулася, і це не через дії Сполучених Штатів, а через відродження імперських амбіцій Росії", — заявив Дуда.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини