Головна Новини Світ Польща Дуда визначився з новим прем'єром Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Дуда визначився з новим прем'єром Польщі

Анджей Дуда доручив Моравецькому формування нового уряду у Польщі

7 листопада 2023, 08:10
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що партія влади "Право і справедливість" сама нездатна сформувати новий уряд, президент Польщі Анджей Дуда доручив чинному прем'єр-міністру Матеушу Моравецькому зайнятися питанням формування нового уряду. Як передає портал "Коментарі", про це польський президент заявив у своєму вечірньому зверненні до поляків.

Дуда визначився з новим прем'єром Польщі

Анджей Дуда. Фото: з відкритих джерел

Своє рішення доручити формувати уряд саме Моравецькому Дуда пояснив тим, що потрібно дотримуватись чинного польського законодавства та доброї традиції, згідно з якими перше право формувати уряд варто надати переможцю парламентських виборів, яким якраз і є "ПіС". При цьому Анджей Дуда не став говорити, що він також міг би надати право формувати уряд і опозиції, після того, як та звернулася до нього з офіційним запитом на це.                                          

13 листопада парламент має розглянути питання призначення нового уряду та прем'єра.

Експерти припускають, що правлячій партії "Право і справедливість" не вдасться надовго затриматися при владі та право формувати уряд через деякий час перейде опозиційним силам, які вже публічно оголосили про готовність сформувати коаліцію та створити новий уряд на чолі з Дональдом Туском, який вже має досвід прем'єрства.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо, які партії у Польщі готові сформувати уряд: хто стане прем'єром.

Також видання "Коментарі" повідомляло – підсумки виборів у Польщі – до яких змін готуватиметься Україна. Експерти детально проаналізували ситуацію в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини