Головна Новини Світ Польща Ганебний злочин. Що вимагає посольство України в Любліні від польських правоохоронців
commentss НОВИНИ Всі новини

Ганебний злочин. Що вимагає посольство України в Любліні від польських правоохоронців

Посольство і генеральне консульство України в Любліні невідкладно звернулося до польської поліції з вимогою відкрити справу за фактом дій польських фермерів, які розсипали зерно з вантажівок, які рухалися транзитом до Литви

12 лютого 2024, 14:41
Поділіться публікацією:

Як повідомив у Фейсбуці посол України в Польщі Василь Зварич, мова йде про "ганебний злочин". За його словами, польська поліція вже відкрила провадження і розпочала необхідні процедури. При цьому, як додав Зварич, українські дипломати перебувають на прямому звʼязку з водіями зазначених вантажівок.

Ганебний злочин. Що вимагає посольство України в Любліні від польських правоохоронців

Посол Василь Зварич

"Такі методи протестувальників не повинні толеруватися в європейській цивілізованій країні, не кажучи вже про моральну сторону цієї провокації. Тому ми вимагаємо знайти і притягнути винних до відповідальності",
–  підкреслив дипломат.

Зварич вважає, що польська сторона повинна рішуче відреагувати в правовому полі "на цей ганебний і образливий для українців і більшості поляків злочин і не дозволити подібних варварських дій в майбутньому".

Нагадаємо, як повідомляв портал "Коментарі", польські фермери 11 лютого поблизу пункту пропуску "Ягодин-Дорогуськ" висипали частину зерна з трьох українських вантажівок. Як повідомила представниця поліції Хелма Єва Чиж, дійсно,  три вантажівки, за кермом яких були громадяни України, в’їхали до Польщі після митних процедур. Проте учасники протесту не дали їм їхати далі і в певний момент відкрили напівпричепи, внаслідок чого частина зерна висипалася на дорогу. Водії після цього поїхали назад в Україну, повідомила Чиж. 

Як писали "Коментарі", у Центрі протидії дезінформації РНБО розповіли, що за акцією з українським зерном на польському кордоні стоїтьмаргінальний польський політик Рафал Маклер, який підтримує Росію та виступає за вихід Польщі з ЄС. В РНБО припустили, що чергова акція Маклера вочевидь відповідає інтересам РФ, яка зацікавлена у конфлікті між українцями й поляками та зменшенні підтримки України з боку ЄС. Крім того, ця акція стала в пригоді напівкримінальним польським колам, яких підозрюють у рейдерських схемах на ринку перевезень в ЄС.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини