Головна Новини Світ Польща Підтримує РФ і хоче виходу Польщі з ЄС. В РНБО розповіли, хто стоїть за акцією із зерном на кордоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Підтримує РФ і хоче виходу Польщі з ЄС. В РНБО розповіли, хто стоїть за акцією із зерном на кордоні

У Центрі протидії дезінформації РНБО розповіли, що за акцією з українським зерном на польському кордоні стоїть маргінальний польський політик Рафал Маклер, який підтримує Росію та виступає за вихід Польщі з ЄС

12 лютого 2024, 13:31 comments2524
Поділіться публікацією:

Акцію на польському кордоні, де польські протестувальники висипали на дорогу зерно з кількох українських фур організував Рафал Маклер, який є одним із натхненників протестів, власником логістичної компанії та лідером люблінського осередку маргінальної партії "Конфедерація", розповідають в РНБО.

Підтримує РФ і хоче виходу Польщі з ЄС. В РНБО розповіли, хто стоїть за акцією із зерном на кордоні

Поляки висипали зерно з українських фур

В Центрі дезінформації підкреслили, що ця політсила виступає за вихід Польщі з ЄС, критикує розміщення військових НАТО в країні та агітує за покращення стосунків з Росією. При цьому в Центрі звернули увагу на те, що партія "Конфедерація"  не користується широкою підтримкою поляків.

"Чергова акція Маклера вочевидь відповідає інтересам РФ, яка зацікавлена у конфлікті між українцями й поляками та зменшенні підтримки України з боку ЄС. Крім того, ця акція стала в пригоді напівкримінальним польським колам, яких підозрюють у рейдерських схемах на ринку перевезень в ЄС",
— підкреслили в РНБО.

Там відзначили, що деструктивні дії окремих політиків не повинні впливати на партнерські й добросусідські відносини України та Польщі.

Нагадаємо, як повідомляв портал "Коментарі", польські фермери 11 лютого поблизу пункту пропуску "Ягодин-Дорогуськ" висипали частину зерна з трьох українських вантажівок. Як повідомила представниця поліції Хелма Єва Чиж, дійсно,  три вантажівки, за кермом яких були громадяни України, в’їхали до Польщі після митних процедур. Проте учасники протесту не дали їм їхати далі і в певний момент відкрили напівпричепи, внаслідок чого частина зерна висипалася на дорогу. Водії після цього поїхали назад в Україну, повідомила Чиж. 

На дії польських протестувальників відреагував міський голова Львова Андій Садовий. Він назвав протестувальників "проросійськими провокаторами" і додав, що їх дії неприпустимі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що польські фермери розпочали блокування на пункті пропуску "Шегині". За його інформацією, поляки зупинили рух навіть легкових автомобілів.

Окрім того, речник Держприкордонслужби Андрій Демченко повідомив, що на кордоні з Польщею"застрягли" тисячі вантажівок.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

12 лютого 2024, 13:54

За українців у світі все менше і менше. Так себе повели. Ні з ким не вміють взаємовигідно взаємодіяти. Чого туди поперли не вирішивши питання? Тактика юдейців продавлювати шахраювати та віджимати? Обрізані хитруни оформили документи на зерно транзитом у Литву, там розвертали фури і везли назад вже не українське зерно.


Новини