Головна Новини Світ Польща Генеральна консулка Польщі вибачилась за дії поляків: "так ганебно можуть поводитися лише росіяни"
commentss НОВИНИ Всі новини

Генеральна консулка Польщі вибачилась за дії поляків: "так ганебно можуть поводитися лише росіяни"

Консулка Польщі Еліза Дзвонкевич вибачилась за протести польських фермерів та порівняла такі дії з ганебними кроками росіян.

21 лютого 2024, 11:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генеральна консулка Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич відреагувала на протести польських фермерів та попросила вибачення перед українцями. За її словами лише росіяни можуть поводитись так ганебно.

Генеральна консулка Польщі вибачилась за дії поляків: "так ганебно можуть поводитися лише росіяни"

Протести польських фермерів. Фото з відкритих джерел

Еліза Дзвонкевич написала у Facebook реакцію на дії польських фермерів зазначивши, що з любові до своєї батьківщини, вона не може вдавати ніби не бачить "ганебних дій" поблизу українського кордону та попросила вибачення в українців.

"Не можу більше мовчати. За любов до своєї країни. Не можу удавати, що не бачу цих ганебних дій Польщі на польсько-українському кордоні. Вибачте, мої любі українські друзі. Те, що відбувається, не може бути справою мого народу", — пише польський дипломат.

Генеральна консулка Польщі наголосила, що "тільки росіяни можуть спостерігати за кров'ю іншої нації", а "поляки ніколи б такого не робили".

"А чим сьогодні займаються "польські" фермери та перевізники? Аж не віриться, що це польські.... Справжній поляк ніколи б не вдарив у спину сусідній народ, який бореться за свободу. Це ганьба і сором. Вибач, Україна, яка воює, вибач...", — додала Еліза Дзвонкевич.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна натякнула на можливість ввести ембарго на польські товари через постійні протести польських фермерів, які блокують експорт української продукції. У Польщі відреагували на такі заяви вказавши, що це шантаж з боку України.

Також "Коментарі" писали, що з'явилась реакція посла України у Польщі Василя Зварича на протести польських фермерів, які висипали українське зерно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини