Головна Новини Світ Польща У Польщі відреагували на погрози України заборонити польські товари
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі відреагували на погрози України заборонити польські товари

Україна натякнула на можливість ввести ембарго на польські товари через постійні протести польських фермерів, які блокують експорт української продукції.

21 лютого 2024, 09:35 comments10374
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр агрополітики Микола Сольський заявив, що Україна буде готова реагувати та може запровадити ембарго на імпорт польських харчових продуктів. На такі погрози відреагував заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак.

У Польщі відреагували на погрози України заборонити польські товари

Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак. Фото з відкритих джерел

Микола Сольський зазначив, що Україна з тривогою спостерігає за ситуацією на польському боці кордону, де блокують кордон та зупиняють вантажівки та потяги, які везуть куплені в України товари.

"Ми за конструктив, але, звичайно, будемо готові реагувати. Подивимося, що відбуватиметься", — сказав Сольський.

Таким чином Україна натякнула на можливе запровадження повного ембарго на польські харчові продукти. В такому випадку вони не зможуть потрапити і бути реалізованими в Україні.

На такі заяви відреагував польський заступник міністра сільського господарства Міхал Колодзейчак, який заявив, що Україна таким чином намагається шантажувати Польщу.

"Звичайно, закриття кордону для нашої продукції спочатку вдарило б по фермерах, але я думаю, що вони швидко знайшли б інші ринки збуту. Я думаю, що українці остаточно не зважаться на такий крок, тому що тоді польська сторона також буде змушена реагувати", — сказав Колодзейчак.

Колодзейчак не вказав, як саме Польща реагуватиме, однак, ймовірно, у випадку ембарго з боку України, польський уряд введе ембарго на українські продукти попри критику Брюсселя. Зазначимо, що наразі у Польщі заборонено лише українське зерно, однак дозволений його транзит.

"Якщо торгова війна між нашими країнами загостриться, Україна втратить більше, ніж Польща", – додає Колодзейчак.

За підрахунками заступника міністра сільського господарства Польщі, Україна заробляє на експорті товарів до Польщі на 5,6 млрд гривень більше ніж Польща на продажі товарів в Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що посол України у Польщі відреагував на інцидент з висипаним зерном на кордоні. За його словами це неповага до праці аграріїв та порушенням закону. Крім того, український посол наголосив, що польські фермери користуються працею українців.

Також "Коментарі" писали, що у Польщі затримали українця, який втомився від протесту польських фермерів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергій

21 лютого 2024, 18:09

Не треба Ембарго, просто дати Клич, що польські товари як і фашистської росії не купуємо.


Новини