Головна Новини Світ Польща Мер Варшави розкритикував польських фермерів за спроби закрити кордон з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Мер Варшави розкритикував польських фермерів за спроби закрити кордон з Україною

Польський політик Рафал Тшасковський обурений діями польських фермерів, які вимагають закрити кордон з Україною. Мер Варшави пояснює, що такі дії шкодять Польщі.

21 березня 2024, 10:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Мер Варшави Рафал Тшасковський розкритикував протести польських фермерів, які блокують пропускні пункти та обговорюють можливість повність закрити кордон з Україною. За його словами, це зашкодить Польщі, адже країна експортує в Україну більше ніж, українських товарів потрапляє на польський ринок.

Мер Варшави розкритикував польських фермерів за спроби закрити кордон з Україною

Мер Варшави Рафал Тшасковський. Фото з відкритих джерел

Рафал Тшасковський заявив, що не має розуміння, чому польські фермери продовжують протести, адже, за його словами багато вимог було виконано урядом Польщі.

"Ведуться переговори щодо укладення угоди. Польський уряд не має впливу на ціни на світових ринках. Я б закликав фермерів зрозуміти і чітко сформулювати свої вимоги", — говорить Тшасковский.

Мер Варшави вказує, що польські фермери ставлять умови, які можуть зашкодити Польщі, зокрема зі спробами закрити кордон з Україною.

"Вимоги фермерів настільки загальні, що на них важко реагувати. Якби ми хотіли закрити кордон, польське сільське господарство постраждало б. Ми імпортуємо в Україну товарів більше, ніж надходить до нас", — пояснює Тшасковський.

Рафал Тшасковський додав, що новий уряд Туска виконав десятки своїх обіцянок, однак не зміг реалізувати всі, адже зіткнувся з опором. За його словами, польські фермери "робили все, щоб ці обіцянки не були виконані".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що польські фермери підписали угоду з урядом, яка може заборонити транзит українських товарів через Польщу.

Також "Коментарі" писали, що поки польські фермери блокують українські товари, Польща збільшила експорт своїх продуктів в Україну від початку повномасштабного вторгнення Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини