Головна Новини Світ Польща Польські фермери підписали угоду з урядом: чи зніме це блокаду на імпорт зерна з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Польські фермери підписали угоду з урядом: чи зніме це блокаду на імпорт зерна з України

Нова угода польських фермерів з урядом передбачає продовження блокади на українські продукти. Крім того, Польща може заборонити транзит українських товарів через країну.

20 березня 2024, 14:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський та польські фермери підписали угоди за яким, польський уряд буде зберігати ембарго на імпорт продуктів з України. Крім того, деяка українська агропродукція може потрапити під заборону для транзиту через Польщу.

Польські фермери підписали угоду з урядом: чи зніме це блокаду на імпорт зерна з України

Польща може посилити заборону на імпорт українських продуктів. Фото з відкритих джерел

Як зазначає польське видання RMF24 в ночі на 20 березня польські фермери підписали угоду з міністром с\г Польщі Чеславом Секерським. Документ був презентований на другому дні Європейського аграрного форуму, що проходить у Польщі.

Частина пунктів, які були підписані в угоді стосуються України. Зокрема Польща має зберегти заборону на імпорт продуктів з України та врегулювати відповідні положення між урядами обох країн. 

Серед заявлених продуктів для врегулювання між Польщею та Україною в документі вказані: зернові, кукурудза, ріпак, м’які фрукти, яблука, цукор, яйця та птиця. Також в документі присутній пункт, за яким Секерський має звернутись до Дональда Туска з проханням зупинити транзит українськи товарів через Польщу, які потрапляють під ембарго.

В підписаній угоді між міністром сільського господарства Польщі та польськими фермерами заявлено, що нинішня ситуація виникла через російське вторгнення в Україну, а також згоду ЄС дозволити необмежений імпорт продуктів з України, який підтримував попередній уряд Польщі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Макрон змінює позицію Франції щодо України та стає на бік Польщі у питаннях заборони імпорту українських продуктів.

Також "Коментарі" писали, що через польських фермерів Варшава не може почати будівництво захисних ліній на кордоні з Росією та Білоруссю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини