Головна Новини Світ Польща МЗС Польщі надіслало лист до німецького уряду: вимагають репарації за Другу світову війну
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС Польщі надіслало лист до німецького уряду: вимагають репарації за Другу світову війну

Польща вимагає грошову компенсацію за Другу світову війну у Німеччини. Бундестаг отримав листи зі звітом від польського політика.

28 травня 2023, 14:17
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Заступник міністра закордонних справ Аркадіуш Мулярчик оголосив, що надіслав до всіх депутатів Бундестагу звіт про втрати Польщі під час Другої світової війни. Таким чином польський політик сподівається змінити позицію Німеччини щодо виплати репарацій для Польщі. Про це повідмоляє портал "Коментарі" з посиланням на видання PAP.

МЗС Польщі надіслало лист до німецького уряду: вимагають репарації за Другу світову війну

Аркадіуш Мулярчик. Фото: PAP/Piotr Nowak

Заступник МЗС Польщі Аркадіуш Мулярчик стверджує, що у німецькому Бундестагу є групи, які можуть бути "голосами німецької совісті" та погодитись на виплату репарацій.

"Тому я вирішив надіслати листа всім депутатам Бундестагу разом із звітом про втрати Польщі під час Другої світової війни. Сподіваюся, що це викличе дискусію в Бундестазі та призведе до зміни позиції уряду Німеччини щодо компенсації для Польщі", — заявив Мулярчик.

Активізацією щодо репарацій стало повідомлення, що у травні депутати від Лівої партії в Бундестазі подали питання щодо компенсації жертвам різанини в Дістомо в Греції, а також про угоду з Намібією, яка була під окупацією Німеччини під час війни.

Попри запити Лівої партії, офіційна позиція Бундестагу залишається незмінною у питання компенсацій і репарацій щодо Італії, Греції та Польщі, де наголошують, що Німеччина не повинна виплачувати цим країнам кошти.

У новому звіті Польща вимагає понад 1,3 трильйона євро від Німеччини компенсацій за Другу світову війну. Слід зазначити, що у 1953 році Польща відмовилась від репарацій. Однак в Польщі аргументують, що в той час їх країна перебувала під впливом Радянського Союзу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Німеччина роздратована діями Угорщини щодо України.

Також "Коментарі" писали, що у Польщі зросла кількість народжуваності серед іноземок: Україна в лідерах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини