Головна Новини Світ Польща Напад РФ на ЄС є абсолютно ймовірним: у Польщі розповіли про плани Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Напад РФ на ЄС є абсолютно ймовірним: у Польщі розповіли про плани Кремля

Небезпека більша, ніж деякі люди про це думають, вважає глава МЗС Польщі Радослав Сікорський

11 червня 2024, 15:12
Поділіться публікацією:

Напад Росії на країни Європейського Союзу є можливим. Це не припущення, а аналіз фактів, що вже відбуваються. Як передає портал "Коментарі", таку думку Ukraine Recovery Conference 2024 висловив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Напад РФ на ЄС є абсолютно ймовірним: у Польщі розповіли про плани Кремля

Радослав Сікорський. Фото: з відкритих джерел

"Якщо подивитися на світ із Варшави, то за 200 км на північ знаходиться російський анклав – це Калінінград, і там є 100 атомних боєголовок, росіяни їх там тримають. До того ж Білорусь поряд. Тобто це означає, що напад на Євросоюз є абсолютно ймовірним", – заявив Сікорський.

Також глава зовнішньополітичного відомства Польщі нагадав, що іноді під час атак на Україну російські ракети порушують повітряний простір Польщі.

Топ-дипломат відкинув фактор випадковості, зазначивши, що іноді росіяни ніби випадково направляють свої ракети в повітряний простір Польщі.

"Навіть у західну частину Польщі, що за 250 км. Це дуже близько, а небезпека більша, ніж деякі люди про це думають", — наголосив міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон закликав західних партнерів посилити тиск на санкцію на Росію у відповідь на російські ракетні удари по енергетичній системі України. Свою заяву глава МЗС Великобританії зробив на міжнародній конференції з відновлення України URC-2024.

Також видання "Коментарі" повідомляло – прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що на кордоні з Білоруссю буде створено десятки кілометрів буферної зони завширшки 200 метрів. Рішення про створення буферної зони пов'язане із постійними нападами нелегалів із Білорусії на прикордонників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини