Головна Новини Світ Польща Невирішене історичне питання: у Польщі виставили ультиматум Україні без якого неможливий вступ до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Невирішене історичне питання: у Польщі виставили ультиматум Україні без якого неможливий вступ до ЄС

Очільник Міноборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш назвав невирішене історичне питання, яке не дозволить Україні стати членом ЄС.

24 липня 2024, 12:12
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Україна не стане членом Європейського Союзу, якщо не виконає умови Польщі, зокрема щодо питання про Волинську трагедію, яку поляки називають "волинською різаниною".

Невирішене історичне питання: у Польщі виставили ультиматум Україні без якого неможливий вступ до ЄС

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш. Фото з відкритих джерел

Очільник Міноборони Польщі, заявив, що Варшава підтримує Київ "наскільки це можливо", хоча у відносинах між двома країнами "не все ідеально через невирішеність історичних питань". Владислав Косіняк-Камиш поставив Україні ультиматум щодо Волинської трагедії та заявив про необхідність його розв’язати перед вступом України до Європейського Союзу.

"Україна не може бути прийнята до ЄС, поки Варшава і Київ не розв'язувати питання волинської різанини", – заявив Косіняк-Камиш на польському телебачені.

Міністр оборони не уточнив, як саме має Україна та Польща має розв’язати це питання. Польська сторона роками вимагає спільних історичних дискусій, вшанування трагічних подій в українській історіографії та наукових підручниках, а також допомогу в ексгумації жертв та їх перепохованні.

Це не вперше, коли офіційні особи у Польщі "шантажують" Україну Волинською трагедією. Минулого року Заступник очільника МЗС Польщі Павел Яблонський заявив, що без ексгумації останків поляків на українській території, Україні "годі мріяти про вступ до ЄС".

Волинська трагедія – це обопільні етнічні чистки, які стались на території Волинської області у 1943-44 роках між українським та польським населенням. Вбивства відбувались під керівництвом УПА, польською Крайовою Армією та за участю радянських партизанів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сейм Польщі прийняв резолюцію у якій звинувачує УПА у геноциді.

Також "Коментарі" писали, що у Польщі розкритикували Володимира Зеленського та Анджея Дуду на вшануванні загиблих у Волинській трагедії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини