Головна Новини Світ Польща Одна з лідерок польської партії шокувала своєю заявою про війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Одна з лідерок польської партії шокувала своєю заявою про війну в Україні

Кандидатка до польського Сейму заявила, що Україна не має шансів на перемогу у війні проти Росії.

8 жовтня 2023, 08:20 comments5643
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Кандидатка до Сейму від польської парії "Конфедерація" Самуела Торковська відмовилася відповідати на запитання, кому б вона хотіла побажати перемоги в українсько-російській війні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на польське видання Gazeta.

Одна з лідерок польської партії шокувала своєю заявою про війну в Україні

Самуела Торковська та Кшиштоф Босак з партії "Конфедерація". Фото з відкритих джерел

Польські журналісти запитали Самуелу Торковську, кого б вона хотіла бачити переможцем у війні між Україною та Росією. Відповідь представниці партії "Конфедерація" шокувала польське суспільство.

"Я не скажу, тому що йде передвиборча кампанія, і це досить неполіткоректно. Навіть у самій партії думки розділилися, тому я хочу, щоб ви поважали, що поки я вважаю за краще утриматися від будь-яких своїх симпатій", — сказала Торковська.

На уточнююче запитання журналістів, чи справді у партії відбувались дискусії щодо питання, хто має виграти у війні кандидатка до Сейму ствердно відповіла та заявила про те, що "кожен має свої особисті погляди". Самуела Торковська продовжила відповідати заявивши, що війна це найгірше рішення, адже коли гинуть люди це погано. Разом з тим польська політикиня закликала не бути наївними та заявила, що Україна "рано чи пізно програє цю війну".

Один з лідерів партії "Конфедерація" Кшиштоф Босак прокоментував слова Торковської. За його словами партія має чітку позицію щодо війни в Україні.

"Ми виступаємо за повагу до міжнародного права, цілісності та незалежності інших країн. Ми засуджуємо злочинний напад Росії на Україну. Ми хочемо, щоб Україна не програла цю війну", — сказав Босак та додав, що бажає "Росії всього найгіршого з точки зору її імперської політики".

Самуела Торковська не вперше потрапляє в скандал через свої неоднозначні заяви. Кілька років тому вона розкритикувала євреїв та ЛГБТ спільноту. "Я не хочу євреїв, я не хочу ЛГБТ, я не хочу багатьох речей, які зараз відбуваються", – сказала тоді Торковська.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, хто переможе на виборах у Польщі.

Також "Коментарі" писали, що у Польщі закликають шантажувати Україну та пропонують заборонити транзит зброї через свою територію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини