Головна Новини Світ Польща Польща готова до передачі всіх своїх танків Україні: які країни увійшли до коаліції?
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща готова до передачі всіх своїх танків Україні: які країни увійшли до коаліції?

Відомо, що зараз на утриманні польської армії перебуває майже 250 танків Leopard-2.

10 січня 2023, 09:40 comments2293
Поділіться публікацією:

Міжнародна коаліція нарешті створена, саме вона й вирішить долю питання щодо передачі Польщею всіх таких " Leopard II " Україні. За даними інформаційного агентства Wyborcza , серед країн, що увійшли до складу коаліції і також готових віддати свою важку техніку, такі держави, як Фінляндія та Данія. Видання наголошує на тому, що вирішальним словом у цьому питанні буде реакція Німеччини, яка, як і раніше, ніяк не коментує дану ініціативу.

Польща готова до передачі всіх своїх танків Україні: які країни увійшли до коаліції?

фото тематичне, з відкритих джерел

Після нещодавньої заяви директора Польського інституту міжнародних відносин Славомира Дембські, про яку ми повідомляли раніше, можливість передачі танків Україні довелося прокоментувати навіть прем'єр-міністрові Матеушу Моравецькому. Чоловік легко спростував заяви Дембскі про те, що всі " Leopard II ", які перебувають на утриманні армії, будуть відправлені до України, що воює.

"Я не можу сказати зараз щось конкретно. Ще рано говорити, що Польща передасть " Leopard II " Україні. Для ухвалення такого рішення, це питання необхідно обговорити в рамках спеціально створеної коаліції, до складу якої увійдуть країни-партнери", — заявив чиновник.

Враховуючи, що за досить короткий проміжок часу цю коаліцію таки було створено, Польща всерйоз думає про передачу важкої техніки Україні, залучаючи до ініціативи різні країни Європи. Мовчить поки що лише Німеччина, від якої, за даними ЗМІ, і залежить результат цього "проекту".

Нагадаємо , раніше ми повідомляли про новий скандал, який розгорівся навколо біженки з Дніпра, яка проживає в одному з польських міст. ЗМІ повідомляють про нібито безпідставне звільнення жінки з роботи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини