Головна Новини Світ Польща Польща подає скаргу до Єврокомісії на Німеччину: причиною рішення виявилось сміття
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща подає скаргу до Єврокомісії на Німеччину: причиною рішення виявилось сміття

Очільниця Міністерства клімату та довкілля Польщі повідомила про перший крок Польщі у для розгляду в суді можливих порушень Німеччини щодо сміття.

26 липня 2023, 15:46
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерка клімату та довкілля Польщі Анна Моськва заявила, що її країна подала скаргу до Єврокомісії на Німеччину через нелегально ввезені відходи. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Gazeta.

Польща подає скаргу до Єврокомісії на Німеччину: причиною рішення виявилось сміття

Міністерка клімату та довкілля Польщі Анна Моськва. Фото з відкритих джерел

Анна Моськва згадала про політику Польщі у 2013 році, коли уряд під керівництвом коаліції з партій PO і PSL послабили положення щодо управління відходами в країні.

"Уряд PO і PSL створив Ельдорадо для сміття в Польщі. Уряд PO і PSL замінував всю Польщу сміттям", — говорить  Моськва та додає, що нинішній уряд під керівництвом PiS оголосив "рішучу війну сміттєвим мафіям".

Міністерка клімату розповіла про рішення 2013 року, коли всі дізнались, в тому числі такі країни як Гана, Венесуела, Німеччина та інші країни, які почали надсилати запити до Польщі з можливістю відправити відходи для переробки.

"Цей вид Ельдорадо заохочував, серед іншого, наш західний партнер (Німеччина). Наслідок цього – 35 тис. тонн нелегальних відходів, викинутих на сім полігонів", — зазначила міністрка.

Анна Моськва заявила, що неодноразово зверталась до Німеччини аби та забрала "німецьке сміття, яке незаконно лежить на польській землі". Як наслідок Міністерка клімату та довкілля оголосила, що Польща відправить скаргу до Єврокомісії, яка стане першою стадією для розгляду в суді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Франція та Німеччина розкритикувала позицію Польщі та інших сусідів України.

Також "Коментарі" писали у Польщі евакуювали аеропорт через витівку української пенсіонерки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини