Головна Новини Світ Польща Польща прийняла важливе рішення для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща прийняла важливе рішення для України

Польща заборонила імпорт українського зерна та харчових продуктів.

15 квітня 2023, 17:35 comments2577
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Польща заборонила імпорт зерна та інших харчових продуктів з України, щоб захистити свій аграрний сектор. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Польща прийняла важливе рішення для України

Українське зерно. Фото з відкритих джерел

Польща та країни ЄС зняли обмеження на українське зерно після вторгнення російських військ в Україну. За планом українське зерно проходило через Європу та потрапляло на інші ринки за меж ЄС. Через погану логістику і значну кількість українського зерна частина продукції залишалась у Європі, що ймовірно вдарило по цінах і продажах для місцевих фермерів, які почали протестувати. Окрім того, це створили значну проблему для польської керівної партії у рік виборів.

"Ми є і залишаємося незмінними друзями і союзниками України. Ми будемо її підтримувати і ми її підтримуємо... Але це обов’язок кожної держави, кожної влади, доброї влади в будь-якому разі, захищати інтереси своїх громадян, – заявив лідер керівної партії Польщі Ярослав Качинський.

Качинський сказав, що Польща готова вступати в переговори щодо врегулювання питання зернових проблем з Україною. Польський політик додав, що українська сторона вже повідомлена про це.

Нагадаймо, що через українське зерно пішов у відставку міністр сільського господарства Польщі

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Словаччина виявила в українському зерні перевищенні норми пестицидів та заборонила його імпорт до країни.

Також "Коментарі" писали про Росію, яка оприлюднила п'ять вимог для продовження зернової угоди. Україна заявила в березні, що угоду продовжено на 120 днів, проте у РФ повідомляють лише про 60 днів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини