Головна Новини Світ Польща Польська опозиція готова взяти до рук владу: хто обійме перші посади країні
commentss НОВИНИ Всі новини

Польська опозиція готова взяти до рук владу: хто обійме перші посади країні

Поіменний список міністрів обіцяють оголосити на засіданні Сейму

10 листопада 2023, 17:44
Поділіться публікацією:

У Польщі три опозиційні сили, які на жовтневих виборах разом набрали більше половини голосів, підписали коаліційну угоду, яка відкриває для них шлях до формування нового коаліційного уряду. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє польське видання "RMF24".

Польська опозиція готова взяти до рук владу: хто обійме перші посади країні

Дональд Туск (у центрі) очолить новий уряд Польщі

До складу нової парламентської коаліції увійшли політичні блоки "Громадянська платформа" та "Третій шлях", а також партія "Левиця". Президент партії PSL (входить до блоку "Третій шлях") Владислав Косиняк-Камиш зазначив, що коаліція має план та програму з управління державою.

Згідно з текстом коаліційної угоди, крісло прем'єр-міністра дістанеться саме Дональд Туск. Президент PSL Владислав Косиняк-Камиш претендує на посаду першого віце-прем'єра. Лідер партії "Польща 2050" (у складі блоку "Третій шлях") Шимон Головня може опинитися у кріслі спікера Сейму.                               

Читайте також на порталі "Коментарі" – що відбувається у Польщі – чому країна погрожує закрити кордон з Україною.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Польщі за підсумками виборів, що відбулися 15 жовтня, схоже, до влади прийде опозиція. Незважаючи на те, що президентська партія "Право і справедливість" стала першою, набравши 36,8%, саме "Громадянська коаліція" (31,6%), швидше за все, формуватиме коаліцію з партією "Третій шлях" (13%) та "Лівими" (8,6%). У Сейм також пройшла права "Конфедерація" (6,2%), представники якої неодноразово відрізнялися проросійськими заявами. Чого чекати Україні від майбутніх політичних змін у Польщі? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини