Головна Новини Світ Польща Польські фермери пригрозили Україні новими протестами: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Польські фермери пригрозили Україні новими протестами: яка причина

Фермери з Польщі скаржаться, що не можуть витримати конкуренції з агропродукцією з України.

2 вересня 2024, 17:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Польські фермери заявили, що розглядають можливість відновити протести на кордоні з Україною після закінчення збору врожаю. За їх словами, українська агропродукція, яка потрапляє до Польщі призводить до падіння цін з якими не здатні впоратись польські фермери, зокрема на ринку м’яких фруктів.

Польські фермери пригрозили Україні новими протестами: яка причина

Польський фермер Сильвестр Дзєвульський. Фото з відкритих джерел

Фермери з Польщі скаржаться, що від продажу кілограма малини отримують 6,5-7 злотих. За їх словами, така ціна реалізації м’яких фруктів є нижче ніж рентабельність ведення бізнесу. Головною причиною здешевлення цін польські фермери називають імпорт фруктів з України.     

"Останнім часом спостерігалося значне зниження закупівельних цін, що явно спричинене імпортом з України", — заявив фермер Сильвестр Дзєвульський.

Крім того, польські фермери скаржаться не лише на українські фрукти, які потрапляють на ринок Польщі, але й на їх присутність на міжнародному ринку. Через те, що українська продукція значно нижча у ціні, вони не можуть конкурувати з нею на зовнішніх ринках.

Польські аграрії пояснюють, що раніше продавали свою заморожену малину у скандинавські країни, однак тепер "українці хочуть захопити цей ринок". Щоб цього не сталось, фермери закликають польську владу ввести нові обмеження для української продукції. 

"Введення лімітів залежить від нашої влади. Принаймні так вважають виробники. Цей продукт має доповнювати наш ринок, а не руйнувати його. У нас є низка служб на кордоні, які повинні перевіряти всі транспорти, а не вибірково", — сказав Дзевульський.

Польські фермери заявляють, що через відсутність повної системи контролю за українськими продуктами, вони після завершення польових робіт можуть знову повернутись до протестів на кордоні.   

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що польські фермери почали боротьбу з нелегалами-мусульманами та розкидали свинячий гній на кордоні

Також "Коментарі" писали, що польський бізнес критикує український закон про мобілізацію через те, що фермерам у Польщі не вистачає українських робітників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини