Головна Новини Світ Польща Польський міністр зустрівся з перевізниками: про що домовилися
commentss НОВИНИ Всі новини

Польський міністр зустрівся з перевізниками: про що домовилися

Польський урядовець провів переговори з перевізниками, які блокують кордон України

29 листопада 2023, 23:25
Поділіться публікацією:

У Польщі міністр інфраструктури Алвін Гаядхур провів переговори з польськими перевізниками, які заблокували чотири пункти перетину на українському кордоні. Про це повідомляє "Польське радіо", пише портал "Коментарі".

Польський міністр зустрівся з перевізниками: про що домовилися

Польські перевідники продовжують блокувати український кордон. Фото з відкритих джерел

За результатами переговорів міністр заявив про домовленості про часткове розблокування кордону. Водночас голова Комітету захисту перевізників і роботодавців транспорту Вальдемар Ящур після зустрічі з Гаядхуром повідомив, що польські водії не припинять протести на заблокованих пунктах пропуску. При цьому він пообіцяв, що перевідники не будуть блокувати нові пункти перетину кордону – в Нижанковичах і Зосіні.

Крім того, Вальдемар Ящур заявив, що перевізники готові пом'якшити протест, якщо уряд Польщі зробить більш ефективним контроль за в'їздом вантажівок до Польщі та вплине на зменшення кількості порушень з боку України.

У відповідь міністр інфраструктури пообіцяв, що польський уряд посилить перевірки вантажівок на кордоні з Україною.  

За словами Гаядхура, у таких перевірках братимуть участь співробітники національної податкової адміністрації, прикордонники та поліція.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські водії відповіли протестом на блокаду кордону України польськими перевізниками. Десятки українських водіїв вантажівок 28 листопада блокували дороги у польських містах Перемишль і Медика. У такий спосіб вони відреагували на блокування польськими водіями прикордонних пунктів пропуску з Україною.

Також "Коментарі" писали, що організатор акції із блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною Рафал Меклер, голова люблінського осередку ультраправої партії "Конфедерація" оголосив про намір польських перевізників продовжити протест до 1 лютого 2024 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини