Головна Новини Світ Польща Українські водії влаштували протест у Польщі: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські водії влаштували протест у Польщі: що сталося

У Польщі протестували українські водії

28 листопада 2023, 22:34
Поділіться публікацією:

Українські водії відповіли протестом на блокаду кордону України польськими перевізниками. Про це повідомляє видання RMF FM, пише портал "Коментарі".

Українські водії влаштували протест у Польщі: що сталося

Українські перевізники влаштували акцію у Польщі. Скрін з відео

Десятки українських водіїв вантажівок 28 листопада блокували дороги у польських містах Перемишль і Медика. У такий спосіб вони відреагували на блокування польськими водіями прикордонних пунктів пропуску з Україною.

Видання пише, що при в’їзді до польських міст Перемишль і Медика близько 30 українських водіїв вийшли на пішохідний перехід, заблокувавши рух автомобілів.

При цьому польська поліція повідомила, що протести українських водіїв відбувалися мирно. Організатори акції розповіли, що ініціювали її у відповідь на те, що польські водії блокують проїзд через кордон українських вантажівок.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик закликав українського колегу Олександра Кубракова ініціювати скасування обов’язкової реєстрації в системі "єЧерга" вантажівок, які їдуть з України до ЄС. Крім того, Анджей Адамчик закликав комісара ЄС з питань транспорту Адіни Валеан спільно проаналізувати, як "транспортний безвіз" з Україною впливає на ринок автомобільних перевезень у Євросоюзі.

Також "Коментарі" писали, що організатор акції із блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною Рафал Меклер, голова люблінського осередку ультраправої партії "Конфедерація" оголосив про намір польських перевізників продовжити протест до 1 лютого 2024 року. Організатори протесту подали заявку про продовження акції щодо блокування кордону на пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ" до 1 лютого.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини