Головна Новини Світ Польща Поляки блокуватимуть проїзд українським водіям: скільки триватимуть акції протесту
commentss НОВИНИ Всі новини

Поляки блокуватимуть проїзд українським водіям: скільки триватимуть акції протесту

Можливі затримки руху у пункті пропуску "Шегині-Медика"

сьогодні, 20:05
Поділіться публікацією:

Поляки знову готуються до масштабних акцій протесту, які можуть паралізувати українсько-польський кордон. Фермери анонсували новий раунд блокування пунктів пропуску, зокрема, "Медика", до 31 грудня 2024 року. Про це повідомляє Львівська митниця.

Поляки блокуватимуть проїзд українським водіям: скільки триватимуть акції протесту

Протести польських селян. Фото з відкритих джерел

Таке рішення викликало хвилювання серед українських перевізників та експортерів, адже перебої у транспортному сполученні можуть призвести до значних економічних втрат для обох країн.

Протягом останніх місяців польські фермери неодноразово проводили акції протесту, вимагаючи обмежити імпорт українського зерна. Вони стверджують, що українське зерно за низькими цінами підриває польський ринок. Попри спроби української та польської влади знайти компроміс, ситуація залишається напруженою.

Новий раунд протестів, тривалістю у три місяці, може завдати ще більшої шкоди українській економіці. Адже через пункт пропуску "Медика" проходить значна частина українського експорту. Блокада може призвести до затримки поставок українських товарів на європейський ринок, що, своєю чергою, може негативно вплинути на ціни на продукти харчування в Україні.

Раніше "Коментарі" писали, що польські фермери заявили, що розглядають можливість відновити протести на кордоні з Україною після закінчення збору врожаю. За їх словами, українська агропродукція, яка потрапляє до Польщі призводить до падіння цін з якими не здатні впоратись польські фермери, зокрема на ринку м’яких фруктів.

Крім того, польський бізнес критикує український закон про мобілізацію через те, що фермерам у Польщі не вистачає українських робітників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини