Головна Новини Світ Польща Поляки знову відновили блокаду кордону: Туск дав обіцянку Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Поляки знову відновили блокаду кордону: Туск дав обіцянку Україні

Дональд Туск обіцяє переконувати перевізників не блокувати кордон із Україною

4 січня 2024, 10:10 comments1431
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що переконуватиме польських перевізників не використовуватиме блокаду українського кордону як метод захисту своїх інтересів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє PAP.

Поляки знову відновили блокаду кордону: Туск дав обіцянку Україні

Дональд Туск. Фото: з відкритих джерел

"Мій уряд і я особисто робитимемо все, блокують вони (кордон – ред.) чи ні, щоб ефективно захищати їхні інтереси – у цій нерівній конкуренції з українськими перевізниками сьогодні", – висловився прем'єр.

За його словами, блокада, особливо в умовах ескалації бомбардувань та все більш інтенсивних дій на фронті з боку Росії, не полегшить це завдання та переговори.

"Я більш ефективно захищатиму польських перевізників, коли блокади не буде... Наші аргументи будуть краще почуті, коли Польща не буде країною, яка блокує кордон", – зазначив Туск.

Він також запевнив, що розуміє інтереси польських перевізників та фермерів і нагадав, що блокаду з боку фермерів було припинено після візиту міністра сільського господарства.

"Я мушу вивчити причини, чому... деякі фермери вирішили повернутися до блокади кордону", — сказав Туск.

При цьому глава уряду додав, що хотів би з'ясувати, чому "ця довіра була такою короткою" і зараз досить складно будувати діалог.

Зазначимо, вчора стало відомо, що польські фермери планують відновити блокування одного із найбільших прикордонних пунктів пропуску "Медика-Шегині". Наразі інформація підтвердилася і польські фермери відновили блокування пункту пропуску "Медика-Шегині".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Туск зробив тривожний прогноз про готовність Росії напасати на Європу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини