Головна Новини Світ Польща Посол Росії втік з Польщі після інциденту з ракетою
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол Росії втік з Польщі після інциденту з ракетою

В МЗС Польщі повідомили, що посол Росії Сергій Андрєєв залишив країну після інциденту з російською ракетою.

28 березня 2024, 08:58
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Очільник Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що російський посол Сергій Андрєєв виїхав з країни після випадку з ракетою, яка увійшла в повітряний простір Польщі. Посол РФ проігнорував виклик до МЗС Польщі для пояснення ситуації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Gazeta.

Посол Росії втік з Польщі після інциденту з ракетою

Очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський запевнив, що Варшава не висилала російського посла Сергія Андрєєва з країни, і він сам не просив своєї відставки, однак посадовця немає у Польщі.

"Сам посол Андрєєв засвідчив свою культуру та професіоналізм. Наскільки я чув, він уже покинув нашу територію", — сказав Сікорський.

Зазначимо, що 24 березня польське МЗС викликало Андрєєва для пояснень щодо порушень повітряного простору Польщі російською ракетою. Попри ігнорування російського посла речник МЗС Польщі Павел Вронський заявив, що Варшава передасть своє невдоволення Кремлю іншими шляхами.

Також Вронський вказав, що у міністерстві цікавляться, чи виконує Сергій Андрєєв вказівки з Кремля та чи взагалі здатен представляти Москву у Варшаві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли, що у Польщі анонсували відповідь за російську ракету на своїй території. 

Також "Коментарі" писали, що у Польщі пояснили, чому не збили російську ракету, яка увійшла в повітряний простір країни. Очільник Міноборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш вказав, що за ракетою слідкували та були готові її збити, якби вона становила загрозу, але об'єкт не прямував до цілей на території країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини