Головна Новини Світ Польща Садовий відреагував на закиди поляків щодо використання «бандерівської мови»
commentss НОВИНИ Всі новини

Садовий відреагував на закиди поляків щодо використання «бандерівської мови»

Міський голова Львова Андрій Садовий відреагував на слова віце-спікера Сейму Польщі Пйотера Згожельскі про те, що він начебто використовує «бандерівську мову» у спілкуванні, передає портал «Коментарі»

14 лютого 2024, 14:17 comments2351
Поділіться публікацією:

"Бандерівська мова" — це якийсь новий термін, який до цього часу не використовувався, написав у Фейсбуці Андрій Садовий.

"Це новий термін, якого ми ще не чули від публічних осіб. Особливо дивно почути таке від представника нової урядової коаліції. Мабуть, пан віце-спікер, який є випускником історичного факультету, зміг би розлого пояснити, що, на його думку, означають ці слова. Проте, як мер Львова – міста, що є найбільшим українським гуманітарним хабом у тилу цієї безжальної війни. Я не можу і не буду розпочинати з паном віце-спікером чергову хайпову суперечку",
— заявив Саждовий.

Садовий відреагував на закиди поляків щодо використання «бандерівської мови»

Андрій Садовий

За його словами, що більше ми про це говоритимемо, то більше болгарок з’явиться на кордоні.

"Вибачте, але тут у нас усіх справді інші проблеми",
— додав Садовий.

Міський голова також додав, що завжди говоритиме однією мовою із друзями поляками, які посилено допомагають Україні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що представник Польської селянської партії Пйотр Згожельскі, який обіймає посаду віце-спікера у польському Сеймі, розкритикував заяву Садового щодо дій польських фермерів, які висипали на кордоні зерно із українських вантажівок. Він заявив, що очільник Львова говорить "бандерівською мовою" та порадив йому випити "склянку води".

Попри вислів "бандерівська мова", Пйотр Згожельскі не пояснив, що означає це поняття. Крім того, Згожельскі заявив, що кожен поляк має підтримати польських фермерів. Віцеспікер звинуватив Україну в неконтрольованого надходження продукції на польський ринок з невідомим хімічним складом та неконкурентоспроможною ціною для польських фермерів.

"Коментарі" повідомляли, що на дії польських протестувальників відреагував міський голова Львова Андрій Садовий. Він назвав протестувальників "проросійськими провокаторами".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

14 лютого 2024, 14:58

Корумпований мер приватизованого ним у власність бандерівського міста яке ще з радянських часів було розплідником корупції. В місті де найдовше працювало російське консульство. Місто, яке стало прихистком проросійських Медведчука Козака Дубневичів та іншого мотлоху. Місто, яке стало контрабандистським хабом. В цього мера багато справ як ховати мажорів від фронту. Не нацистська бандерівська риторика все одно йому не допоможе. До появи у Європі агробарижного зерна юдейців все було спокійно. Як не було, до появи юдейців, війни в Україні і загрози спокою всьому Світу.

Партия 5.10

14 лютого 2024, 14:42

Пидора, сволоту, cуку и вора Садового давно пора повесить со всей его семейкой как настоящего врага и вора Украины !


Новини