Головна Новини Світ Польща У Польщі розкритикували слова Садового про українське зерно: "говорить бандерівською мовою"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі розкритикували слова Садового про українське зерно: "говорить бандерівською мовою"

Віцеспікер Сейму Польщі Пйотр Згожельскі назвав слова Андрія Садового "бандерівською мовою".

14 лютого 2024, 12:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Представник Польської селянської партії Пйотр Згожельскі, який обіймає посаду віцеспікера у польському Сеймі прокоментував критику мера Львова Андрія Садового щодо дій поляків, які висипали українське зерно. За словами польського політика український мер "говорить бандерівською мовою".

У Польщі розкритикували слова Садового про українське зерно: "говорить бандерівською мовою"

Пйотр Згожельскі з Польської селянської партії. Фото з відкритих джерел

Пйотра Згожельскі запитали про ставлення до того, що поляки висипали українське зерно на дорогу. За словами представника Польської селянської партії такі дії протестувальників є "результатом відчаю". Крім того, Згожельскі прокоментував слова мера Львова Андрія Садового.

"Я пропоную меру Львова Садовому випити склянку води, перш ніж щось казати, бо часто складається враження, що мер Садовий розмовляє бандерівською мовою, яка не має бути тією мовою, яку використовують в Україні", — заявив Пйотр Згожельскі та додав, що "цей міф про національну свідомість досі актуальний серед багатьох українців".

Попри вислів "бандерівська мова", Пйотр Згожельскі не пояснив, що означає це поняття. Крім того, Згожельскі заявив, що кожен поляк має підтримати польських фермерів. Віцеспікер звинуватив Україну в неконтрольованого надходження продукції на польський ринок з невідомим хімічним складом та неконкурентоспроможною ціною для польських фермерів.

Нагадаємо, що міський голова Львова Андрій Садовий розкритикував поляків, які висипали зерно з українських вантажівок назвавши їх "проросійськими провокаторами". За словами Садового такі дії від польських протестувальників "ницість і ганьба".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прокуратура міста Холм розпочала розслідування за фактом скидання зерна з українських вантажівок на кордоні з Україною.

Також "Коментарі" писали, що у Польщі б’ють на сполох через новий законопроєкт про мобілізацію в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини