Рубрики
МЕНЮ
Slava Kot
У лютому 54-річний українець, який проживав у Польщі, звернувся до лікарні після покупки холодцю на місцевому ринку. Через кілька годин лікарі констатували смерть українця. Після перших аналізів польська поліція не могла встановити остаточну причину смерті, однак токсикологічні дослідження дали відповідь.
Стали відомі причини смертельного отруєння українця у Польщі. Фото з відкритих джерел
За даними Державного ветеринарного інституту (PIW) в зразках м’ясних продуктів, які викликали смерть українця, був "дуже високий вміст нітриту натрію, токсичний для людини".
Таким чином у досліджуваному холодцю кількість нітриту натрію у понад 100 разів перевищила норму для м’ясних продуктів. Нітрит натрію, або сіль азотної кислоти – синтетична речовина, яку використовують для консервування харчових продуктів.
Нагадаємо, що польська поліція затримала 55-річну жінку та 56-річного чоловіка, які вирощували свиней та виготовляли з них м’ясні продукти, зокрема і холодець, що реалізовувався на місцевому ринку. Підозрюваним загрожує три роки позбавлення волі через продаж холодцю, який привів до смерті українця.
Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з'явилась реакція подружжя поляків, яке смертельно отруїло українця холодцем.
Також "Коментарі" писали про польський делікатес, який назвали найгіршим м’ясним продуктом світу.
Новини