Головна Новини Світ Польща Стало відомо, до якого місяця поляки мають намір блокувати кордон із Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, до якого місяця поляки мають намір блокувати кордон із Україною

Польські протестувальники мають намір блокувати кордон з Україною до квітня

20 лютого 2024, 15:08
Поділіться публікацією:

Протест польських фермерів на кордоні з Україною може бути подовжено ще на місяць – до квітня. Як передає портал "Коментарі", про це заявив лідер "Підкарпатського ошуканого села" Роман Кондров, повідомляє радіо RMF24.

Стало відомо, до якого місяця поляки мають намір блокувати кордон із Україною

Блокада кордону. Фото: із відкритих джерел

"Ми посилюємо протест. Я сьогодні подам (Ред. – заявку) наступного місяця на продовження (Ред. – протесту), він триватиме до квітня. Ми робитимемо це по черзі. Фермери частково працюватимуть у полі, частина стоятиме на кордоні ", – пояснив Роман Кондров.

Зазначимо, ситуація на українсько-польському кордоні, де польські фермери творять справжнє свавілля, змусила жорстко висловитись президента України. У вечірньому зверненні 19 лютого Володимир Зеленський зазначив, що події на кордоні з Польщею "не можна сприймати як щось нормальне". Він наголосив, що через польський кордон проходить лише 5% нашого агроекспорту, тож справа не в економіці, а, швидше, у політиці. Про що говорить конфлікт, що все більш розпалюється? Які є шляхи вирішення? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — протести польських фермерів завдають удару не тільки економіці обох країн, але й завдають удару на громадському рівні, сказав у коментарі Oboz.ua екс-посол України в Польщі Андрій Дещиця. За його словами, між народами починається напруга.

Також він розповів, що польська сторона хоче ретельніше перевіряти товари, що йдуть з України. При цьому Дещиця наголосив, що митники можуть проводити такі перевірки, але протестувальники точно немає.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в уряді Туска розкритикували заяву Зеленського щодо блокади кордону. Радять бути обережним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини