Головна Новини Світ Польща Туск висловився про антиукраїнські настрої в Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Туск висловився про антиукраїнські настрої в Польщі

Прем'єр Польщі заявив, що не дозволить у своєму уряді будувати позицію на антиукраїнських настроях

13 січня 2024, 10:15
Поділіться публікацією:

У світі не повинно виникати жодних сумнівів щодо прихильності до України у її протистоянні російській агресії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "TVN24" зробив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Туск висловився про антиукраїнські настрої в Польщі

Дональд Туск. Фото: з відкритих джерел

Глава польського уряду зазначив, що польська партія "Право і Справедливість" у попередньому уряді "намагалася грати на антиукраїнських нотах" в останні місяці виборчої кампанії. Втім, особисто прем'єр не дозволить, щоби в його уряді хтось будував свою позицію на антиукраїнських настроях.

"Бо коли йдеться про війну і нашу прихильність, як і всього західного світу, до України в її протистоянні з Росією, тут не може бути жодних сумнівів. Україна війні з Росією потребує допомоги від нас і всього світу. Тому що насправді, доки Україна воює з Росією, ми у відносній безпеці", — пояснив Дональд Туск.

За його словами, у будь-якій ситуації завданням Польщі протистоятиме невпевненості, коли йдеться про допомогу Україні. У зв'язку з цим він активно працює із європейськими партнерами.

Водночас він зазначив, що Російська Федерація перевела свою економіку на "військові рейки", через що війна може тривати довго.

"Європа має відповісти на цей виклик та інвестувати більше грошей, щоб купувати зброю та підвищувати обороноздатність Європи. Ми не можемо вдавати, що нічого не відбувається. У такому питанні, як озброєння та підтримка України у війні, не може бути жодних вагань. мене це безперечний факт", — додав прем'єр.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Польщі відповіли, чи знімуть заборону імпорту зерна з України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – кордон України з Польщею знову може бути заблокований: у чому причина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини