Головна Новини Світ Польща Туск збентежений заявами Дуди про розміщення ядерної зброї в Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Туск збентежений заявами Дуди про розміщення ядерної зброї в Польщі

Прем'єр-міністр Дональд Туск повідомив, що йому нічого невідомо про причини заяви президента Анджея Дуди щодо погодження розмістити ядерне озброєння в Польщі.

22 квітня 2024, 15:37
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що слова президента Анджея Дуди про можливість розміщення ядерної зброї на території країни прозвучали без консультацій з польським урядом. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на польські ЗМІ.

Туск збентежений заявами Дуди про розміщення ядерної зброї в Польщі

Дональд Туск та Анджей Дуда. Фото з відкритих джерел

Дональд Туск під час пресконференції збентежено відреагував на інформацію Анджея Дуди.

"Я дуже хочу, щоб Польща була в безпеці та озброєна, але я також хотів би, щоб будь-які ініціативи були дуже добре підготовлені відповідальними за них людьми, щоб ми всі вірили, що ми цього хочемо. Ця ідея дуже масштабна і дуже серйозна. Я мав би знати всі обставини, які спонукали президента зробити цю заяву", — заявив Дональд Туск.

За словами Туска, президент Польщі Анджей Дуда не обговорював з урядом позицію країни щодо можливості розмістити ядерну зброю союзників по НАТО на своїй території.

Нагадаємо, що Анджей Дуда заявив, що в рамках програми Nuclear Sharing країна готова отримати ядерну зброю.

Nuclear Sharing — це програма НАТО, яка є частиною політики ядерного стримування Альянсу. Вона надає ядерні боєголовки державам-членам, які не мають власної ядерної зброї. З листопада 2009 року в рамках Nuclear Sharing ядерна зброя США була розміщена в Бельгії, Німеччині, Італії, Нідерландах і Туреччині. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі відреагували на готовність Польщі розмістити ядерне озброєння на території власної країни.

Також "Коментарі" писали про те, що в Росії через повені затопило уранові свердловини. Місцеві екологи б'ють на сполох через небезпеку радіаційного бруду для жителів Курганської області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини