Головна Новини Світ Польща У Мінінфраструктури розповіли, скільки зерна знищили польські протестувальники
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінінфраструктури розповіли, скільки зерна знищили польські протестувальники

Польські протестувальники поблизу пункту «Медика- Шегиня» із двох вагонів висипали українське зерно, повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков. Такі дії він назвав політичною провокацією, щоб посварити два народи

20 лютого 2024, 16:20
Поділіться публікацією:

Інцидент із українським зерном стався близько опівдня, заявив Олександр Кубраков. За його словами, польські протестувальники висипали близько 4 тонн зерна з двох вагонів зерновозів, які очікували перевантаження на вузьку колію. Міністр підкреслив, що це зерно йшло транзитом через Польщу до Німеччини.

У Мінінфраструктури розповіли, скільки зерна знищили польські протестувальники

Зерно, знищене польськими фермерами

"Від зіпсованого зерна не виграє ніхто. Такі "акції" – програш для всіх, окрім росіян, які зацікавленні у знищенні наших країн та розбраті цивілізованих країн"
, — підкреслив Кубраков.

Міністр повідомив, що про несанкціоноване втручання в роботу залізниці поінформовано польські правоохоронні органи, Польські залізниці та посольство України в Польщі. При цьому Кубраков підкреслив, що всі вагони Укрзалізниці на кордоні проходять перевірку представниками контролюючих органів Польщі. Після перевірки вагонів, їх опломбовують. Саме такі дії роблять неможливим потрапляння українського зерна на ринок Польщі.

Відреагували на інцидент із зерном також в "Укрзалізниці". Там назвали дії протестувальників обурливими.

"Такі вчинки не сприяють розв’язанню можливих проблем, а грають на руку країні-агресору. Наразі компанія направила відповідне звернення до польських правоохоронних органів",
— йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, як повідомляв портал "Коментарі" польські протестувальники погрожують, що з 20 лютого будуть заблоковані всі пункти пропуску з Україною.

Разом з тим, президент Володимир Зеленський розкритикував блокування польськими фермерами пунктів пропуску на кордоні з Україною, закликавши до спільних та раціональних рішень цієї ситуації. За його словами, проблема не в зерні, а у політиці.

Окрім того, міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський написав протестувальникам лист, в якому закликав їх до компромісу.

Також, "Коментарі" повідомляли, що МЗС України звернулося до влади Польщі негайно розблокувати кордон з Україною, та припинити антиукраїнську риторику протестувальників.

Крім того, відомо, що протести фермерів загострилися. Поблизу пункту "Медики-Шегиня" була заблокована залізниця. З одного із вагонів протестувальники висипали на колії українське зерно.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини