Головна Новини Світ Польща У Міноборони Польщі пояснили, що сталось з російською ракетою, яка залетіла на їх територію
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони Польщі пояснили, що сталось з російською ракетою, яка залетіла на їх територію

Польща, яка перебуває у НАТО, повідомила про інцидент з російською ракетою на своїй території.

2 січня 2024, 12:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Заступник міністра оборони Польщі Павел Залевський заявив, що російська ракета, яка порушила польський повітряний простір, згодом покинула країну. Польський чиновник вказує на два джерела, які підтверджують цю інформацію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання RMF FM.

У Міноборони Польщі пояснили, що сталось з російською ракетою, яка залетіла на їх територію

Заступник міністра оборони Польщі Павел Залевський. Фото з відкритих джерел

29 грудня у Польщі повідомили про "невідомий об’єкт", який перетнув повітряний простір країни. Інцидент стався в день, коли російські сили завдали масового ракетного удару по Україні. Заступник очільника Міноборони Польщі пояснив ситуацію.

"Ми впевнені, що російська ракета, яка в п’ятницю порушила повітряний простір Польщі, покинула територію нашої країни", — сказав Павел Залевський.

За його словами підтвердження цього Міноборони Польщі отримали за допомогою польських радарів, а також через інформацію від радарів союзників. Залевський вказав, що технологія радарів не завжди надійна, тому для впевненості було відправлено 500 солдатів для пошуку залишків ракет, яку так і не було знайдено.

Представника Міноборони Польщі також запитали, чи міг інцидент бути провокацією з боку Росії або ж це випадковість, що російська ракета потрапила на територію країни НАТО.

"Ми дуже ретельно аналізуємо цю справу, і на сьогодні я не можу з повною відповідальністю відповісти, який із цих чинників був вирішальним. Ми точно можемо подумати про кожного з них. І, звичайно, кожне порушення польської повітряної зони, кораблем чи ракетою, є важливою перевіркою нашої готовності реагувати", — відповів Залевський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі скандал через сатирика, який закликав поселяти мігрантів у "табори смерті" часів Другої світової війни.

Також "Коментарі" писали, що у Німеччині розповіли, скільки часу має НАТО на підготовку до війни проти Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини