Головна Новини Світ Польща У МЗС Польщі заявили про дуже відверту розмову з Україною через нещодавній скандал
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС Польщі заявили про дуже відверту розмову з Україною через нещодавній скандал

Заступник міністра закордонних справ Польщі вважає, що відносини між країнами погіршились через заяви деяких українських політиків.

2 серпня 2023, 14:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У МЗС Польщі заявили про дуже відверту розмову з Україною через нещодавній скандал

Заступник керівника МЗС Польщі Павел Яблонський. Фото з відкритих джерел

Україна відреагувала на різкі слова представника польської Канцелярії Марцина Пшидача та викликала посла Польщі Бартоша Цихоцького для обговорення. Заступник керівника МЗС Польщі Павел Яблонський заявив, що "розмова буде дуже відвертою". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання RMF FM.

Павел Яблонський заявив, що під час розмови Україна отримає оцінку щодо стану відносин між країнами, які за словами заступника керівника МЗС Польщі погіршились через українських політиків.

"Розмова буде дуже відвертою. Ми передамо наші оцінки щодо стану наших відносин сьогодні, який, на жаль, через останні заяви деяких представників української влади є не найкращим", — сказав Павел Яблонський.

Яблонський говорить, що ймовірно скандал пов'язаний з емоціями, адже на Україну напали, одна Заступник польського міністра МЗС вважає, що Київ "не повинен атакувати своїх союзників". Павел Яблонський пояснює, що між країнами є багато питань, які ще не вирішились. Крім того, він додає, що керівництво у Варшаві буде керуватись національними інтересами Польщі.

"Ми підтримуємо Україну настільки, наскільки це відповідає польським національним інтересам. Так було завжди і так буде", — наголосив Яблонський.

Однією з найбільших проблем у відносинах між Україною та Польщею Яблонський називає Волинську трагедію, яка у Польщі вважається геноцидом.

Нагадаємо, що секретар Канцелярії Польщі Марцин Пшидач заявив, що Україні слід більше цінувати допомогу Польщі в останні роки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сейм Польщі прийняв резолюцію про Волинську трагедію: звинувачують ОУН і УПА у геноциді.

Також "Коментарі" писали у Польщі різко розкритикували президентів Володимира Зеленського та Анджея Дуду під час вшанування пам'яті жертв Волинської трагедії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини