Головна Новини Світ Польща У Польщі пояснили, чому мир із нинішньою Росією неможливий
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі пояснили, чому мир із нинішньою Росією неможливий

У МЗС Польщі наголосили, сучасна Росія порушила зобов'язання, які взяла на себе після Другої світової війни

29 липня 2024, 11:55
Поділіться публікацією:

Мир із сучасною Росією неможливий, оскільки вона порушила міжнародні норми та прагне отримати вигоду з агресії проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю Visegrad Insight зробив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

У Польщі пояснили, чому мир із нинішньою Росією неможливий

Радослав Сікорський. Фото з відкритих джерел

Міністр зазначив, що Організація з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) виникла з Гельсінського процесу, коли комуністичний блок того часу зобов'язався поважати права людини і терпіти опозицію, а західний світ зобов'язався визнати кордони, встановлені в результаті Другої світової війни, яка не закінчилася мирним договором. .

"Сучасна Росія порушила обидва ці зобов'язання, оскільки запровадила набагато більш авторитарний режим і має більше політичних в'язнів, ніж за Брежнєва. Водночас вона почала змінювати кордони силою", — висловився Сікорський.

За його словами, ОБСЄ була ідеєю стабілізації безпеки у Європі за участю Росії. Протягом багатьох років і десятиліть ОБСЄ подобалася Росії, тому що Росія мала в ній право вето. Однак на сьогодні вона порушила всі припущення та принципи — Статут ООН та ОБСЄ, яка була фактично створена за її ініціативою.

"Це призводить нас до вашого справедливого висновку, що з Росією, як вона є сьогодні, мир не може бути досягнутий, тому що вона хоче отримати вигоду з агресії. Тому необхідно відповідати на це силою, а не поступками", — сказав глава МЗС Польщі. .

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Каміш вважає, що офіційна Варшава в майбутньому не має схвалювати членство України в Європейському Союзі доти, доки не буде вирішено питання про Волинську трагедію 1943 року.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Польща анонсувала стягування військ до кордону з Білоруссю: що відбувається.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини