Головна Новини Світ Польща У Польщі припустили, що зробить Китай наступного дня, якщо Україну завоюють
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі припустили, що зробить Китай наступного дня, якщо Україну завоюють

Моравецький бачить багато взаємозалежностей між ситуаціями в Україні та на Тайвані

13 квітня 2023, 19:35 comments3402
Поділіться публікацією:

13 квітня під час виступу в аналітичному центрі Atlantic Council  очільник польського Уряду Матеуш Моравецький сказав – якщо Україна програє у війні проти Росії, то наступного ж дня Китай може вирішити напасти на Тайвань. Про це  повідомляє The Guardian.

У Польщі припустили, що зробить Китай наступного дня, якщо Україну завоюють

Матеуш Моравецький (фото з відкритих джерел)

"Не дай Бог, якщо Україна впаде, якщо Україну завоюють, наступного дня Китай може напасти на Тайвань", – заявив Моравецький.

На його думку, багато залежить від ситуації навколо України.

"Я бачу багато зв’язків, багато взаємозалежності між ситуацією в Україні та ситуацією на Тайвані", – додав він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Польщі розповіли, чим дадуть відповідь на розміщення ядерної зброї в Білорусі. Польща готова до більш тісної співпраці в рамках дій НАТО з ядерного стримування на тлі рішення російського диктатора Путіна розмістити ядерну зброю у Білорусі. Про це заявив Глава Бюро нацбезпеки Польщі Яцек Півночі в інтерв'ю німецькому інформаційному агентству DPA. За словами чиновника, країна може уявити ширшу участь, проте розгортання ядерної зброї – це інша справа. Зазначимо, у березні президент РФ Путін зробив гучну заяву про те, що у Білорусі будують спеціальне сховище для тактичної ядерної зброї. 

Також "Коментарі" писали про те, що Польща стягує танки та гаубиці до кордону з Росією22 березня до Польщі прибули танки та гаубиці, які країна ще раніше замовила у Південної Кореї. За інформацією PAP, міністр оборони розповів, що танки та гаубиці надійдуть на озброєння для 16-ї механізованої дивізії у Вармінсько-Мазурському воєводстві, що знаходиться на кордоні з Калінінградською областю Росії.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини