Головна Новини Світ Польща Скандал із українським зерном в Польщі: Прокуратура розпочала розслідування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал із українським зерном в Польщі: Прокуратура розпочала розслідування

Окружною прокуратурою міста Хелм розпочато розслідування за фактом скидання зерна з українських вантажівок на кордоні з Україною, повідомляє Farmer. Розслідування проводять за фактом знищення майна та порушення митної безпеки

13 лютого 2024, 13:01
Поділіться публікацією:

За попередніми даними поліції, учасники акції протесту на польському кордоні зірвали митні пломби з трьох вантажівок, які прямували з України. Як наслідок, внаслідок чого частина зерна висипалася на проїжджу частину. За попередніми оцінками, з кожної вантажівки висипалося близько тонни зерна.

Скандал із українським зерном в Польщі: Прокуратура розпочала розслідування

Українське зерно в Польщі

Як повідомила прес-секретар Люблінської регіональної прокуратури Агнешка Кемпка, розслідування було розпочато за двома статтями — знищення майна, а також порушення митної безпеки.

"Наразі у справі ведеться розгляд. Ми допитуємо свідків, збираємо записи камер відеоспостереження і документацію за трьома перевезеннями",
- розповіла Агнешка Кемпка.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що протестувальники на кордоні з Польщею виписали із трьох фур зерно, чим спровокували скандал.

"Коментарі" повідомляли, що посольство і генеральне консульство України в Любліні невідкладно звернулося до польської поліції з вимогою відкрити справу за фактом дій польських фермерів, які розсипали зерно з вантажівок, які рухалися транзитом до Литви. В посольстві вважають, що польська сторона повинна рішуче відреагувати в правовому полі "на цей ганебний і образливий для українців і більшості поляків злочин і не дозволити подібних варварських дій в майбутньому".

Окрім того, в Мінагро заявили, що знищення українського зерна польськими протестувальниками на українсько-польському кордоні не має нічого спільного з мирними протестами ні з юридичної, ані з моральної точки зору.

Разом з тим, у Польщі хочуть перевіряти все українське зерно, навіть те, що йде транзитом. Там відзначають, що в Німеччині начебто встановлюють його неналежну якість і тоді це українське зерно повертається в Польщу як європейське.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.farmer.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини