Головна Новини Світ Польща У Польщі заявили, що не будуть шантажувати Україну, але ставлять умову
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі заявили, що не будуть шантажувати Україну, але ставлять умову

МЗС Польщі повідомило, що Україна не отримає членство в ЄС, якщо не вирішить умову Варшави.

сьогодні, 16:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент Польщі Анджей Дуда розкритикував заяви свого уряду щодо шантажу України під час її вступу до ЄС питанням Волинської трагедії. Однак в МЗС Польщі наполягають, що Україна все ж таки має піти на поступки.

У Польщі заявили, що не будуть шантажувати Україну, але ставлять умову

Представник МЗС Польщі Владислав Теофіл Бартошевський. Фото: polsatnews

Заступник міністра закордонних справ Польщі Владислав Теофіл Бартошевський попри критику Дуди заявив, що Україна матиме проблеми під час вступу до Європейського Союзу від Польщі. 

"Першим розділом переговорів щодо вступу України до ЄС буде верховенство права та система правосуддя. У рамках цього, безперечно, обговорюватиметься питання ексгумації", – сказав Бартошевський. 

За його словами, якщо Україна не виконає вимоги Польщі, то цей розділ не буде закритий, що не дозволить Києву продовжувати рух у наступних розділах для членства в ЄС.

За словами представника польського МЗС, Польща не шантажує Україну, а вимагає дотримуватись правил ЄС.

"Ми не шантажуємо Україну, ми просто говоримо, що вони повинні поводитися згідно з європейськими правилами. Я думаю, що ми врешті домовимося з цього приводу. Ми не хочемо помсти, ми не вимагаємо покарання, ми просто хочемо гідного поховання наших предків, — сказав Бартошевський. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі прийняли резолюцію про Волинську трагедію. У цьому тексті документа у "геноциді" поляків звинувачують членів ОУН і УПА.

Також "Коментарі" писали про очільника МЗС Польщі Радослава Сікорського, який викрив російську брехню під час засідання ООН присвяченому ситуації в Україні. Він показав дві важливі фотографії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини