Головна Новини Світ Польща ЗМІ повідомляють, що українським депутатам заборонили в'їзд до однієї з країн ЄС: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ повідомляють, що українським депутатам заборонили в'їзд до однієї з країн ЄС: яка причина

Депутати Верховної Ради України отримали заборону на в'їзд до Польщі. ЗМІ дізнались причину.

5 вересня 2023, 14:32 comments1182
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Депутатам Верховної Ради тимчасово заборонили їздити до Польщі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на польське видання Onet, яке підтвердило інформацію з кількох джерел в українському уряді.

ЗМІ повідомляють, що українським депутатам заборонили в'їзд до однієї з країн ЄС: яка причина

Українські депутати отримали заборону на в'їзд до Польщі. Фото з відкритих джерел

Onet з'ясувало, що кілька українських депутатів не зможуть взяти участь в Економічному форумі в польському місті Карпач, зокрема це стосується депутата від партії "Європейська Солідарність" Миколи Княжицького.

"Мене не відпустять. Я хочу поїхати, але мене не пускають", — розповів Княжицький.

Польське видання звернулось до українського посла в Польщі Василя Зварича за коментарем щодо ситуації. Зварич не спростував інформацію про заборону, однак вказав на винятки.

"Поїздки повністю не заборонені, вони можуть їздити в офіційні відрядження у складі парламентських делегацій до Ради Європи, НАТО та в рамках міжпарламентського співробітництва на офіційне запрошення парламентів інших країн", — повідомляє слова Зварича видання Onet.

За інформацією ЗМІ ймовірною причиною такого рішення є конфлікт між Україною та Польщею щодо ембарго на імпорт українського зерна. За словами Зварича заборона діє до 15 вересня, однак Україна розглядає різні варіанти відповіді в залежності від рішення Польщі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що білоруський військовий зайшов на територію Польщі та почав різати огорожу. ЗМІ вказують, що це перший випадок руйнування паркану людиною у військовій формі, раніше камери фіксували такі дії з боку цивільних.

Також "Коментарі" писали, що у Польщі евакуювали аеропорт через іноземця, який віз небезпечний багаж з України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини