Головна Новини Світ Польща Вибори у Польщі: як змінились результати після дебатів
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори у Польщі: як змінились результати після дебатів

Після політичних дебатів у Польщі провели опитування, щоб дізнатись, як змінились шанси партій на перемогу у виборах, які відбудуться за кілька днів.

11 жовтня 2023, 15:05 comments2237
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За тиждень до виборів у Польщі пройшли передвиборчі дебати до яких були залучені усі лідери головних партій. Після дебатів видання Wirtualna Polska замовило в United Surveys провести опитування, щоб дізнатись, як вплинуло публічне обговорення на майбутнє голосування.

Вибори у Польщі: як змінились результати після дебатів

Результати опитування щодо виборів у Польщі після дебатів. Фото з відкритих джерел

Згідно з результатами опитування провладна партія "Право і справедливість" (PiS) зберігає лідерство. Якби вибули відбулись сьогодні, то за неї проголосувало б 33,8% поляків, що на 1,5% більше ніж до дебатів. Головний конкурент – опозиційна партія "Громадянська платформа" (KO) опинилась на другому місці. За підсумками дебатів партія Дональда Туска додала 1,7%, і тепер має результат підтримки — 28,1%.

Зміни відбулись між партіями, які борються за третє місце. Так блок партій "Третій шлях" (Trzecia Droga) отримав ще 2,1% підтримки і зайняв третю позицію з результатом 10,2%. А партія "Лівиця" (Lewica) отримала 9,4% та посунулась на четверте місце через втрату 2,7% голосів виборців. До польського Сейму також потрапляє партія з правими поглядами "Конфедерація". Її підтримка становить 8,4%.

Такі результати свідчать, що провладній партії "Право і справедливість" (PiS) потрібно буде домовлятись з іншими політичними силами, щоб сформувати коаліцію. Загалом 66,9% планують голосувати, тоді як 30,9% заявили, що проігнорують парламентські вибори в Польщі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про візовий скандал у Польщі. З'ясувалось, що поляки видавали росіянам візи за спрощеною системою.

Також "Коментарі" писали про кандидатку до польського Сейму, яка розповіла про свою проросійську позицію. Тоді як її колега шокувала заявою про війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.wp.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини