Головна Новини Світ Польща Війна в Ізраїлі: польський президент зробив тривожний прогноз для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Ізраїлі: польський президент зробив тривожний прогноз для України

Держави побоюються, що ЄС може зазнати чергової хвилі міграції

8 жовтня 2023, 17:35 comments3356
Поділіться публікацією:

Польський президент Анджей Дуда відреагував на напад бойовиків Хамас на Ізраїль. За його словами, ця війна вигідна Росії. Про це пише РАР.

Війна в Ізраїлі: польський президент зробив тривожний прогноз для України

Анджей Дуда (фото з відкритих джерел)

На думку польського президента, ситуація на Близькому Сході, що пов’язана з атаками ХАМАС на Ізраїль, буде мати ефект "відведення очей від України".

"Це, безумовно, сприяє Росії та російській агресії проти України, це відволікає увагу світу", - заявив польський президент.

Окрім цього, польський президент висловив побоювання, що Євросоюз може зазнати чергової міграції з Близького Сходу.

"Теми, які ми обговорювали останнім часом — прем’єр-міністр Матеуш Моравецький у Гренаді і я на зустрічі в Порту — стають ще більш актуальними. Питання нашої безпеки, захисту кордонів Польщі, кордонів ЄС та Шенгенської зони стає все більш важливим", — сказав Дуда.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про скорочення допомоги українським біженцям у ПольщіГлава Польщі Анджей Дуда дав  коментар щодо ймовірного скорочення допомог  біженцям з України в  2024 році. Як заявив Анджей Дуда, в тій ситуації, коли українці покинули територію країни, "підстав платити їм гроші немає".

Також "Коментарі" писали про те, що Ізраїль активував пункт 40Офіс прем'єр-міністра Ізраїлю повідомив, що кабінет безпеки проголосував за офіційне введення воєнного стану в країні. Це означає, що ізраїльська армія може офіційно проводити ключові військові дії.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху заявляв, що країна перебуває у стані війни після того, як терористи ХАМАС перейшли на південь Ізраїлю, убивши сотні людей. Тепер стало відомо, що Ізраїль прийняв рішення активувати пункт 40, який востаннє він використовувався в 1973 році, коли сталася Війна Судного дня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

8 жовтня 2023, 18:05

Яким боком Росія до визвольної боротьби поневолених Ізраїлем народів? Бо українці не довіряють своїм власникам війни, вважають, що ті їх кинуть як другорядних і не важливих, та підуть допомагати більш важливим, арійської крові? Порівняти розмір Ізраїлю з 52 мільйонами в Україні.


Новини