Головна Новини Світ Решта світу Фінляндія готова передати Україні винищувачі: коли
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінляндія готова передати Україні винищувачі: коли

Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін заявила, що готова обговорити питання про надання Україні винищувачів, попри критику всередині країни

13 березня 2023, 21:39
Поділіться публікацією:

Попри непорозуміння й неоднозначність передачі ЗСУ військової авіації країнами-партнерами, прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін висловила готовність обговорювати таку можливість, пишуть "Коментарі" за інформацією фінських ЗМІ.

Фінляндія готова передати Україні винищувачі: коли

Фінляндія збирається обговорювати передачу літаків для ЗСУ

На сьогодні Фінляндія має у своєму розпорядженні винищувачі F/A-18 Hornet. У 2021 році в країні оголосили про замовлення 64 багатоцільових винищувачів F-35A в американського концерну Lockheed Martin.

"У нас на підході нові винищувачі F35... Коли ці старі "Хорнети" будуть виведені з експлуатації, ми зможемо обговорити їхнє майбутнє використання", — заявила Марін журналістам.

Нові літаки прибудуть до країни не раніше 2025 року. Марін уже викликала суперечки на батьківщині, коли під час візиту до Києва минулого тижня заявила, що Фінляндії необхідно обговорити відправлення винищувачів Hornet в Україну. При цьому фінські ЗМІ повідомили, що вона не обговорювала питання постачання винищувачів із президентом або міністром оборони. Глава опозиційної партії "Національна коаліція" Петтері Орпо сказав, що заява Марін була необережною, і вона дала обіцянку, яку не зможе виконати.

"Коментарі" також писали про те, що на міжнародному рівні ведуться внутрішні дебати про постачання бойових літаків Україні. Питання про постачання сучасних винищувачів порушувалося Києвом від самого початку війни. Зараз, за оцінками Повітряних сил України, для захисту неба необхідно близько 200 багатоцільових літаків.

Як повідомляв портал "Коментарі", Варшава готова передати Києву літаки радянських моделей, що залишилися в неї. Мова про МіГ-29.

Читайте також на порталі "Коментарі" — навіщо США перекинули до Ісландії літак "судного дня".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини