Головна Новини Світ Решта світу Кім Чен Ин заявив про загрозу голоду в КНДР
commentss НОВИНИ Всі новини

Кім Чен Ин заявив про загрозу голоду в КНДР

За словами журналістів, сам глава Північної Кореї помітно схуд

17 червня 2021, 10:33
Поділіться публікацією:

Глава КНДР Кім Чен Ин заявив про загрозу голоду в країні. З його слів, причиною є неврожай і пандемія коронавірусу. Про це пише видання РБК-Україна з посиланням на New York Times.

Кім Чен Ин заявив про загрозу голоду в КНДР

Кім Чен Ин - фото з відкритих джерел

Лідер Північної Кореї попередив громадян, що їжі не вистачить, і потрібно готуватися до важкого періоду. Кім Чен Ин вважає, що прийняття обмежувальних заходів затягнули "боротьбу за забезпечення населення одягом, харчуванням і житлом".

Журналісти також підкреслили, що глава КНДР виглядав помітно схудлим.

Відзначається, що раніше диктатор, оцінивши ситуацію в країні після останніх років, назвав її "найважчою" в історії.

Раніше портал "Коментарі" писав, що на початку квітня Японія в односторонньому порядку продовжила економічні санкції проти КНДР до 2023 року. У свою чергу, Північна Корея стала першою країною в світі, яка відмовилася брати участь в літніх Олімпійських іграх в Токіо в цьому році. Причиною похолодання у відносинах двох країн стали запуски північнокорейськими військовими балістичних ракет малої дальності 25 березня в порушення резолюції ООН.

Найближчий радник північнокорейського лідера Кім Чен Ина, віце-голова Центральної військової комісії за Трудової партії, маршал Рі Пен-Чхоль назвав запуски ракет правом на самооборону КНДР у відповідь на військову загрозу, яку представляють США і Південна Корея. "Коментарі" розбиралися в причинах нового витка кризи навколо ракетної і ядерної програми Північної Кореї та її можливі наслідки.

У матеріалі нашого видання також можна прочитати, що адміністрація президента США Джо Байдена планує переглянути свою політику щодо Північної Кореї. Це повинно трапиться "протягом наступного місяця або близько того".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини