Головна Новини Світ Решта світу Таїланд офіційно змінить назву своєї столиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Таїланд офіційно змінить назву своєї столиці

17 лютого 2022, 06:20
Поділіться публікацією:

Королівська вчена рада Таїланду вирішила змінити офіційну назву столиці країни з Бангкока на Крунг-Тхеп-Маха-Накхон. Відповідний законопроект уже ухвалено урядом. Про це повідомляє Bangkok Post. Остаточно нову назву схвалять після того, як її перевірить спеціальний комітет, відповідальний за перевірку всіх законопроєктв. Також Кабінет Міністрів попросив комісію зважити на додаткові зауваження Міністерства закордонних справ Таїланду. Втім, як пояснили в уряді, використовувати можна буде обидві назви. Так, для позначення іноземної столиці у документах, відомостях чи інших офіційних та неофіційних паперах назву "Бангкок" потрібно буде брати до дужок.

Таїланд офіційно змінить назву своєї столиці

Таїланд - фото з відкритих джерел

Зазначимо, що Бангкок використовувався як офіційна назва з листопада 2001 року. Але, незважаючи на це, тайською мовою місто завжди називали Крунг Тхеп Маха Накхон. Однак це лише частина. Повна назва міста – найдовше ім'я мегаполісу у світі, внесене до Книги рекордів Гіннеса. Вона виглядає так: Крунг Тхеп Маханакхон Амон Раттанакосін Махінтараюттхая Махаділок Пхоп Нопарат Ратчатхані Буріром Удомратчанівет Махасатан Амон Піман Аватан Сатіт Саккатхаттія Вітсанукам Прасіт.

У перекладі це означає: “Місто ангелів, велике місто, резиденція Смарагдового Будди, неприступне місто (Аюттхая) бога Індри, велика столиця світу, наділена дев'ятьма дорогоцінними каменями, щасливе місто, багате величезним королівським палацом, що нагадує небесне житло, де перероджений бог , подарований Індрою та побудований Вішнукарном”.

Нагадаємо,   Таїланд – один із найпопулярніших напрямків серед українських туристів. А тепер там ще й відкрили знаменитий пляж із білим піском Мая Бей. Розповідаємо, чим він такий особливий. Влада Таїланду закрила пляж ще у 2018 році через великий наплив туристів. Мета такого заходу – відновлення екосистеми, коралів та дикої природи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини