Головна Новини Світ Решта світу В Єрусалимі поновилися зіткнення між палестинцями та ізраїльською поліцією
commentss НОВИНИ Всі новини

В Єрусалимі поновилися зіткнення між палестинцями та ізраїльською поліцією

Зараз силовики перекривають ворота, що ведуть до мусульманської святині

12 травня 2021, 04:40
Поділіться публікацією:

В Єрусалимі поновилися зіткнення між палестинцями та ізраїльською поліцією

Сутички відбуваються біля воріт Аль-Магаріба (фото з відкритих джерел)

Зіткнення між палестинцями та співробітниками ізраїльською поліцією знову спалахнули в Східному Єрусалимі, — в районі мечеті Аль-Акса, повідомляє палестинська радіостанція Dunya Al Watan.

Співробітники поліції приступили до штурму дворів мечеті, витісняючи звідти парафіян. За інформацією радіостанції, співробітники поліції застосували гумові кулі, сльозогінний газ і світло-шумові гранати.

Зараз силовики перекривають ворота, що ведуть до мусульманської святині. Найбільш запеклі зіткнення відбуваються біля воріт Аль-Магаріба, Аль-Асбат і Ас-Сільсіля.

Більшість парафіян прагнуло потрапити в Аль-Аксу для молитви, яка відбувається у священний для мусульман місяць рамадан після обов'язкової нічної молитви.

Як повідомляли раніше З Сектора Газа було випущено понад 30 ракет в бік Єрусалиму, де вже кілька днів тривають заворушення. Тим часом Ізраїль заявив, що за атаку відповідає радикальний рух ХАМАС і завдав удар у відповідь.

Відзначимо, що міністерство охорони здоров'я Гази заявили, що дев'ять палестинців, в тому числі троє дітей, були вбиті в результаті серії ударів в північній частині Гази. Загострення відбулося відразу після закінчення терміну ультиматуму ісламістського угруповання ХАМАС, розміщеної в Секторі Газа. ХАМАС вимагала вивести війська з комплексу мечеті Аль-Акса. Там напередодні сталися сутички палестинських протестуючих з ізраїльською поліцією.

Нагадаємо, на Храмовій горі в Єрусалимі в результаті масових заворушень між палестинцями та ізраїльськими силовиками постраждало багато людей. Це сталося, коли в останній день священного для мусульман місяця Рамадан тисячі парафіянин зібралися на молитву в мечеті аль-Акса.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Dunya Al Watan
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини