Головна Новини Світ Решта світу В Іспанії затримали відправника листів із вибухівкою в посольства. Стали відомі деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Іспанії затримали відправника листів із вибухівкою в посольства. Стали відомі деталі

Поліцейські Іспанії затримали чоловіка, якого підозрюють в розсиланні листів з піротехнічними матеріалами, в тому числі на адресу посольства України

25 січня 2023, 17:10 comments1696
Поділіться публікацією:

У Міранда-де-Ебро заарештували 74-річного чоловіка, який надсилав листи з піротехнічним матеріалом Санчесу та посольству України. Поліція знайшла пенсіонера, іспанського громадянства, прослідкувавши за конвертами та марками. Про це повідомляє El Pais, інформують "Коментарі".

В Іспанії затримали відправника листів із вибухівкою в посольства. Стали відомі деталі

Заарештували 74-річного чоловіка, який надсилав листи з піротехнічним матеріалом

Серед одержувачів цих листів були Президент Уряду Педро Санчес та українські посольства в США та Мадриді. Заарештований чоловік, громадянин Іспанії, до свого виходу на пенсію в 2013 році працював чиновником у міській раді Віторії та мав технічні та комп’ютерні навички, а також був дуже активним у соціальних мережах. Слідство вказує на те, що він нібито діяв один і невідомо, щоб був пов'язаний з будь-яким угрупованням, хоча поліція "не виключає участі або впливу інших людей у ​​подіях". Вранці агенти обшукали його будинок у місті Бургос, де підозрюваний проживав один і де він нібито створював листи за допомогою піротехнічного матеріалу. Під час пошуків агенти знайшли чимало матеріалів для виготовлення "вибухонебезпечних конвертів".

Із шести листів із піротехнічним матеріалом, які нібито надіслав нині затриманий пенсіонер, спрацював лише один, той, що надійшов в українське представництво, і завдав легких тілесних ушкоджень працівнику. З решти чотири були підірвані вибухотехніками з поліції, а останній, який надійшов на авіабазу, вдалося знешкодити, а вміст повністю вилучити, що полегшило поліційне розслідування. Слідчі проаналізували всі його складові, включно з піротехнічним матеріалом, але це не дало зрушити в розслідуванні, оскільки його можна придбати в багатьох закладах. Більш успішними були спроби походження конвертів і марок.

В Іспанії затримали відправника листів із вибухівкою в посольства. Стали відомі деталі - фото 2

У грудні повідомлялося, що, за даними поліції, шість пакунків із вибуховими речовинами були відправлені з міста Вальядолід на півночі країни. Це приблизно за 130 км від Бургосу.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", Члени Національної  судової колегії  Іспанії ухвалили  рішення  про розгляд інциденту в українському  посольстві  в Мадриді, під час якого постраждав працівник посольства, як передбачуваний терористичний акт. Вибух стався 30 листопада. Постраждалий від вибуху потрапив в столичний госпіталь Іспанії. За даними місцевої поліції злочинці використали саморобну вибухівку, яка була в конверті, що потрапив до рук постраждалого працівника посольства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини